KORONAIZBORI PRED VRATIMA

Bozanić: 'Crkva se ne miješa u to kada će biti parlamentarni izbori'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Bozanić je bio u obilasku zagrebačke katedrale s ministrom vanjskih i europskih poslova Gordanom Grlićem Radmanom

15.5.2020. u 13:26/ Hina

Kardinal Josip Bozanić izjavio je u petak da se Katolička crkva ne miješa u to kada će biti parlamentarni izbori poručivši kako je glavni urednik "Glasa Koncila" Ivan Miklenić u svom komentaru iznio privatno mišljenje.

Image
KORONAIZBORI PRED VRATIMA

Idemo na izbore: Sabor raspravlja o svojem raspuštanju, mogao bi biti buran dan

Image
KORONAIZBORI PRED VRATIMA

Idemo na izbore: Sabor raspravlja o svojem raspuštanju, mogao bi biti buran dan

"Što se tiče izbora, o tome Crkva nema što reći. To određuju oni koji vode državu i to nije pitanje Crkve, to je privatno mišljenje. Vjerujem dobronamjerno, ali to je privatno mišljenje”, rekao je Bozanić novinarima upitan za Miklenićevo kritiziranje mogućeg održavanja parlamentarnih izbora u srpnju.

Miklenić je u zadnjem broju tog katoličkog tjednika najave o mogućim parlamentarnim izborima u srpnju ocijenio kao "političko i politikantsko nadmetanje za vlast te bijeg od suočavanja s krizom".

Bozanić, koji je bio u obilasku zagrebačke katedrale s ministrom vanjskih i europskih poslova Gordanom Grlićem Radmanom, rekao je u vezi obnove katedrale kako je sada najbitnije postaviti skelu i osigurati da ne dođe do daljnjeg urušavanja, zatim procijeniti štetu i onda vidjeti kako postupno dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuvši kako bi želio da obnova završi što prije, Bozanić nije želio govoriti o potrebnom vremenu za to poručivši da treba svaki dan činiti ono što je moguće. "Želio bih da svetkovina Majke Božje od Kamenitih vrata bude znak hoda prema naprijed", kazao je.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Tomašević odgovarao na pitanja o Holdingu: 'Dug je velik, obaveze su velike, no radimo na tome da se problemi počnu rješavati'

Više s weba