na treću nedjelju došašća

Bozanić poručio vjernicima da prihvate preporuke stručnjaka jer su bitne za očuvanje zdravlja

Image
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Kardinal Bozanić je na kraju homilije ohrabrio je vjernike, rekavši kako je sadašnje vrijeme ispunjeno strahom i otvorenim pitanjima

12.12.2021. u 22:45/ Hina

Kardinal Josip Bozanić je, slaveći euharistiju na treću nedjelju došašća u crkvi Sv. Josipa u Zagrebu, zaključio Godinu sv. Josipa te je vjernike potaknuo da prihvaćaju savjete i preporuke stručnjaka, koji su potrebni za očuvanje zdravlja i zajedništva među vjernicima i stanovništvom.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić je na kraju homilije ohrabrio je vjernike, rekavši kako je sadašnje vrijeme ispunjeno strahom i otvorenim pitanjima te ih potaknuo da razumno i odgovorno prihvaćaju savjete i preporuke stručnjaka, koji su potrebni za očuvanje zdravlja i zajedništva među vjernicima i stanovništvom, izvijestio je večeras Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Osvrnuvši se na biblijska čitanja, istaknuo je radost iščekivanja kao ključni pojam vremena došašća. Pozvao je vjernike da poput djece s povjerenjem i radošću idu u susret božićnim blagdanima.

Image
Biskupi i dalje po svom

HBK protiv COVID potvrda, cijepljenje vide korisnim. Ali, biskupi su puni razumijevanja za one koji se odbijaju cijepiti

Image
Biskupi i dalje po svom

HBK protiv COVID potvrda, cijepljenje vide korisnim. Ali, biskupi su puni razumijevanja za one koji se odbijaju cijepiti

Istaknuo je lik sv. Josipa kao onoga koji se pouzdaje u Božji plan te s povjerenjem prianja uz Božju volju. Govoreći o sv. Josipu pojasnio je kako je pravednost dati svakome ono što mu pripada, a njegova pravednost odnosila se da poštuje Marijino djevičanstvo i Kristovo božanstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na to da se na treću adventsku nedjelju slavi i Nedjelja Caritasa, s prikaznim darovima prineseni su i novčani dar za potrebe nadbiskupijskoga Caritasa i prijenosno računalo za potrebe župnoga Caritasa.

Euharistijsko slavlje kardinal je zaključio posvetnom molitvom sv. Josipu kojom je posvetio nadbiskupijsku zajednicu zagovoru i zaštiti sv. Josipa, moleći da sv. Josip bdije nad sadašnjim trenutkom i da nas oslobodi od opasnosti bolesti i grijeha.

Upravo se čita

Image
Promocija plus za RTL

EKSKLUZIVNO CRO Demoskop: HDZ-u naštetila afera, ali Plenkoviću popularnost raste. Milanoviću pada rejting

Kardinal Bozanić je istaknuo važnost kršćanske ljubavi koja se pokazuje kroz djelovanje Caritasa te zahvalio Caritasu Župe sv. Josipa za sve što čini dugi niz godina za potrebne, rekavši kako je upravo Caritas prepoznatljiva stvarnost u životu ove župne zajednice.

Čestitao je i članovima Neokatekumenskoga puta na njihovoj tridesetogodišnjoj prisutnosti u župi i nadbiskupiji istaknuvši njihovu otvorenost životu i djelu evangelizacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kardinal Bozanić je blagoslovio župnu zastavu s likom sv. Josipa koja je izrađena u spomen na Godinu sv. Josipa i 85. obljetnicu osnutka župne zajednice, izvijestio je, uz ostalo, Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Više s weba

Pročitajte još

Image
'MIJENJATE ZAKON'

Zbog situacije na Platku, Sindikat policije oštro: 'Ne radite razdor među nama i HGSS-om'

Više s weba