NAKON PORAZA

Božinović o porazu Grabar-Kitarović: 'Provest ćemo analize radi pronalaska razloga, a ne krivca'

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

'Ulagali smo sve napore da naša kandidatkinja postigne uspjeh', poručio je Grlić Radman

6.1.2020. u 13:37/ Hina

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u ponedjeljak da će u HDZ-u provesti analize nakon predsjedničkih izbora radi pronalaska razloga, a ne krivca, kako se iste pogreške ne bi ponovile i na parlamentarnim izborima.

"Mi ćemo provesti analize sa svrhom pronalaženja ne krivca, nego razloga. Sigurno da razloga ima više. Cilj tih analiza i zaključaka jest da izađemo jači iz svega, da ono što se pokazalo kao možda neki nedostatak u ovoj kampanji, ne ponovimo i na parlamentarnim izborima", rekao je Božinović uoči svečanog prijma u povodu pravoslavnog Božića koji su organizirali Srpsko narodno vijeće i Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zagreba.

Premda je HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović izgubila na ovim predsjedničkim izborima, Božinović ne smatra da će unutarstranački izbori biti kraj za aktualnog predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića.

"Andrej Plenković izvukao je HDZ iz potpuno izgubljene situacije 2016. godine, ne samo da ga je konsolidirao u organizacijskom smislu već je dobio parlamentarne, lokalne i većinu na europskim izborima. Ovo su također izbori u kojima se angažirao, ali ovo su jednako tako i personalni izbori", kazao je Božinović koji je i međunarodni tajnik HDZ-a.

Grlić Radman: Ulagali smo sve napore da naša kandidatkinja postigne uspjeh

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Grlić Radman izjavio je u ponedjeljak kako su ulagali sve napore, osobito predsjednik HDZ-a, da njihova kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović postigne uspjeh, ali da pobjednik može biti samo jedan.

"Ulagali smo sve napore, osobito predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, da naša kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović postigne uspjeh, rekao je Grlić Radman dodavši kako je u životu tako da može biti samo jedan pobjednik.

Upravo se čita

Image
od ponoći

Vlada objavila nove cijene goriva

"Kad pogledate rezultate, predsjednica je bila jako blizu. Mi ćemo napraviti analize, ocijeniti sve aspekte i vidjeti je li moglo biti bolje i u čemu se pogriješilo", rekao je Grlić Radman uoči svečanog božićnog prijma Srpskog narodnog vijeća i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba.

Smatra kako za rezultate na predsjedničkim izborima nitko u stranci nije pogriješio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit o mnogo pretendanata na mjesto predsjednika HDZ-a, Grlić Radman  je napomenuo kako je demokratsko pravo posvuda u demokratskom svijetu da bude što više osoba koje pretendiraju na mjesto predsjednika.

"Ja podupirem predsjednika Vlade i HDZ-a Andreja Plenkovića", istaknuo je.

"To su vaše tvrdnje", rekao je na novinarsko pitanje traje li u HDZ-u od sinoć "bratobilački rat". "Nema drame, u HDZ-u ima mjesta za svakoga", poručio je. 

Smatra kako Plenkovićeva pozicija u HDZ-u nije ugrožena jer svatko tko promišlja, tvrdi, vidjet će da "mi u ovom trenutku nemamo boljega premijera".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba gledati i vanjskopolitičku poziciju Hrvatske, a mi jako dobro stojimo, rekao je i dodao kako nije samo pitanje voditi jednu stranku nego i državu te promicati hrvatske nacionalne interese u Europi i svijetu.

U stranci, kao i u životu i obitelji, uvijek imate nezadovoljnih i zadovoljnih, odgovorio je na pitanje ima li nezadovoljnika u HDZ-u.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Građani pohrlili na ponudu godine: 276 vozila državnih institucija na bubnju s početnom cijenom od 200 kuna

Više s weba