Sindikati nezadovoljni

Branimir Mihalinec za RTL: 'Ovaj dogovor nema veze s našim zahtjevima. Štrajk ide dalje!'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Branimir Mihalinec kazao je da je ponuda koju su dogovorili HNS i HDZ znatno manja od onoga što su sindikati tražili

30.10.2019. u 21:50/ Vijesti.hr

Koalicijski partneri HDZ i HNS u srijedu su raspravljali o povećanju plaća učiteljima za koje se zauzeo HNS, a na kraju je postignut dogovor. 

Uz koalicijski sastanak u Banskim dvorima nasamo su ostali Andrej Plenković i Ivan Vrdoljak i dogovorili su se da se proračun ne mijenja, ali je premijer obećao da će do kraja lipnja izraditi Uredbu o koeficijentima kojom se oni mijenjaju svima u javnoj i državnoj upravi.

Ne isposluje li se povećanje tom metodom, od prvog srpnja ide dva posto povišice koficijenta učiteljima. 

Branimir Mihalinec kazao je za RTL kako je ova ponuda koju su dogovorili HNS i HDZ znatno manja od onoga što su oni tražili. Umjesto šest posto dobit će povećanje od dva posto i to tek sredinom iduće godine. Također kaže da očekuje Plenkovića da ih pozove na sastanak te da će o ovoj temi sutra održati konferenciju za medije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Taj njihov dogovor apsolutno nema veze sa zahtjevima sindikata koji su u štrajku. Prema tome, ono što smo vidjeli sigurno za nas nije prihvatljivo. Štrajk ide dalje, on se može zaustaviti samo dogovorom Vlade i sindikata koji su u štrajku, a ne nakon dogovora koalicijskih partnera", poručio je Branimir Mihalinec, iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Što sa uništenim knjigama i kako će se koristiti kada budu besplatne

Više s weba