bolji od budimpešte

Britanci istražili cijene pa Zagreb proglasili 7. najpovoljnijim za turiste. Dubrovnik na neslavnom mjestu

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Iz zagrebačke turističke zajednice kažu da je od početka godine u Zagrebu 16% više gostiju iz Velike Britanije koji su ostvarili 12% više noćenja

23.5.2023. u 11:44/ Danas.hr

Zagreb je 7. najpovoljniji grad Europe za turiste iz Ujedinjenog Kraljevstva! Odluka je to prema istraživanju britanskog portala Post Office Travel Money koji svake godine radi barometar cijena, uspoređujući troškove u gradovima diljem Europe.

Sve je prokomentirala i direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, Martina Bienenfeld.

"Prije svega smo sretni da smo ušli u spomenuto istraživanje jer su u izboru bili samo oni gradovi koje su stanovnici Velike Britanije naveli kao svoj najuži odabir za posjet. Isto tako, zanimljivo je vidjeti da je Zagreb ukupno 5. po troškovima konzumacije jela od tri slijeda s bocom vina, a 2. po najpovoljnijim cijenama za posjet kulturnim i povijesnim znamenitostima. Obradovali smo se kad smo vidjeli ovo istraživanje te vjerujemo da će ono dodatno popularizirati Zagreb na tržištu Velike Britanije. S tim u vezi, istaknula bih kako je, od početka godine, u našem gradu boravilo 16% više gostiju iz Velike Britanije koji su ostvarili 12% više noćenja, odnosno zabilježili smo gotovo 10.000 dolazaka i 26.500 noćenja", rekla je.

Inače, ukupni trošak tzv. city-break odmora izračunat je na temelju 12 tipičnih stavki za takvo putovanje - trošak pića, večere za dvoje s bocom domaćeg vina, dva vikend noćenja u smještaju s tri zvjezdice, razgleda grada i gradski prijevoz.

Zanimljivo, Dubrovnik se našao kao vodeći na listi gradova s najvećom cijenom ulaznica za kulturne manifestacije.

U barometru cijena istraživali su se troškovi ukupno 35 gradova, a cjelokupno istraživanje dostupno je ovdje!

Večera za 5
Superstar
Elon Musk Show
Život na vagi
Señorita 89
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Obiteljske tajne

Više s weba

Pročitajte još

Image
KOMENTARI NA GOVOR

Studentica iz Zagorja na Redditu: 'Lik mi je rekao da govorim normalno jer mu se gadi moj naglasak'

Više s weba