RTL POMAŽE DJECI

'Budi mi prijatelj': Maleni Slavonci trebaju vašu pomoć - omogućite im najbolju medicinsku skrb tijekom najos...

25.11.2021. u 10:00/ RTL Vijesti

U tijeku je humanitarna kampanja „Budi mi prijatelj“ koju već godinama tradicionalno organizira udruga „RTL pomaže djeci“

U sklopu ovogodišnje kampanje prikupljaju se i sredstva za Opću bolnicu "Dr. Josip Benčević" iz Slavonskog Broda. U Odsjeku za neonatologiju pri Odjelu za pedijatriju potrebno je nabaviti dva nova inkubatora.

Od iznimne je važnosti da prijevremeno rođene i životno ugrožene bebe u najosjetljivijim danima i tjednima dobiju najbolju moguću medicinsku skrb, a u OB "Dr. Josip Benčević" optimalne uvjete nadzora životno ugrožene djece omogućili bi upravo inkubatori novije generacije koje je potrebno nabaviti.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Odjel pedijatrije OB "Dr. Josip Benčević" trenutno posjeduje šest inkubatora za intenzivno liječenje novorođenčadi i nedonoščadi, od kojih su četiri amortizirana i uskoro će se prestati proizvoditi rezervni dijelovi za njih. Budući da se godišnje na Odjelu liječi oko 260 bolesne novorođenčadi i nedonoščadi te je klasificiran kao druga razina neonatalne skrbi nakon klinika u četiri najveća grada u Republici Hrvatskoj, broj trenutnih inkubatora je uvelike nedostatan te je kupnja novih modernih uređaja koji će omogućiti optimalan razvoj novorođenčadi i više nego potrebna.

„Postojeći inkubatori su dotrajali, za njih proizvođač više ne garantira rezervne dijelove, tako da nam je neophodna kupovina minimalno dva nova inkubatora. I stoga pozivam sve ljude dobre volje da se odazovu ovoj humanitarnoj kampanji i pomognu malim Slavoncima u njihovim prvim danima života“, ističe Ivan Krajinović, dr. med. spec. pedijatar, subspec. neonatolog, voditelj Odjela za pedijatriju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez vaše velikodušne pomoći realizacija ovog projekta neće biti moguća, zato se uključite u našu kampanju „Budi mi prijatelj“ pozivom na broj 060 9007 (cijena poziva je 6,25 kn s PDV-om), direktnom uplatom na donacijski žiro-račun Udruge HR67 24070001500331700 ili uplatom kreditnom karticom putem internetske stranice Udruge.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Hrvat u Hollywoodu: Vanja Černjul direktor je fotografije najpopularnijih svjetskih serija

Više s weba