RIJEČ OPORBE

Bulj poručio: 'Sanader je za Plenkovića mala beba. Sanader je krao milijune, Plenković pljačka milijarde'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Proglašavati svoju državu terorističkom u kojoj jača militantna organizacija, što čini premijer, udar je na naš najveći, turistički potencijal, kazao je Bulj

15.9.2022. u 15:41/ Hina

Predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Siniša Hajdaš Dončić (SDP) i čelnik Mosta Božo Petrov ustvrdili su u četvrtak da je do radikalizacije društva doveo premijer Andrej Plenković te da je on najopasnija osoba za građane Hrvatske.

"Prije nekoliko mjeseci održali smo tematsku sjednicu na kojoj je bio i premijer Plenković, koji sada opet ima viziju da u Hrvatskoj postoje desno orijentirane radikalne skupine koje su spremne nasilno preuzeti vlast", rekao je Hajdaš Dončić novinarima u Saboru.

Ocijenio je da je to neozbiljna premijerova izjava, jer se tada govorilo o takozvanim 'vukovima samotnjacima', odnosno, neorganiziranim osobama kojih ima u svakom društvu, koje možda imaju neke probleme i na taj su način probale iskaliti svoj bijes”,

Naravno, dodaje, da sam u okviru ovlasti koje imam kao predsjednik Odbora uputio upit sigurnosno-obavještajnim službama koje će mi u najkraćem roku odgovoriti i onda ćemo vidjeti je li se nešto u zadnjih nekoliko mjeseci promijenilo, je li možda stvarno došlo do organiziranja nekih radikalnih skupina ili je sve ostalo na 'vukovima samotnjacima'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
 Zastupnica Radničke fronte

Peović: 'Naša Vlada je kvislinška. Kritikom sam ih pogodila 'u sridu' pa sam zato kažnjena'

Image
 Zastupnica Radničke fronte

Peović: 'Naša Vlada je kvislinška. Kritikom sam ih pogodila 'u sridu' pa sam zato kažnjena'

'Najveća je ugroza za Hrvatsku pljačka i kriminal institucija koje su pune HDZ-ovih kadrova'

"Mislim da je najveća ugroza za Hrvatsku pljačka i kriminal institucija koje su pune HDZ-ovih kadrova, a ne nešto što još uvijek u Hrvatskoj ispada kao pojedinačni eksces. To osuđujem, ali ne vidim nekakvu povezanost s radikalizmom i terorizmom", rekao je.

Ustvrdio je da je osoba koja je izravno dovela do radikalizacije društva Andrej Plenković koji je potpomagao i hodao u šator prije nekoliko godina.

Upravo se čita

Image
DRUŠTVENA ODGOVORNOST

Tommy neće prodavati pirotehniku: 'Uzrokuje štetne posljedice za ljude i životinje'

O paramilitarnim postrojbama u Hrvatskoj i rastu radikalizma, o čemu je govorio premijer Plenković nakon subotnjeg prosvjeda, a na koji je Most pozivao građane, predsjednik te stranke Božo Petrov ustvrdio je da je "Plenković u strahu da mu netko otme prvu poziciju najopasnije osobe za građane Republike Hrvatske".

On će, dodaje, definitivno ostati upamćen kao jedan od najopasnijih ljudi za RH zadnjih desetljeća. S obzirom na mjere koje donosi može biti smiren, nitko mu tu titulu neće oduzeti, ocijenio je Petrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje vidi li rast radikalizma, odgovorio je da je jedina odgovorna osoba za nasilje koje se danas pojavljuje je osoba koja vodi ovu zemlju, a to je Andrej Plenković.

Bulj: 'Ivo Sanader je za Plenkovića mala beba'

Njegov stranački kolega Miro Bulj dodao je da je 'Ivo Sanader za Plenkovića mala beba jer je Sanader krao milijune, a Plenković pljačka milijarde'.

Naravno da su demokratski prosvjedi poželjni, ali potrebno je osuditi bilo kakav pokušaj oružanog ekscesa jer to osuđuju svi normalni ljudi, dodaje.

A ako postoje terorističke organizacije, kako oni kažu, što se čeka sa sjednicom nadležnih tijela, što radi Vlada, zapitao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proglašavati svoju državu terorističkom u kojoj jača militantna organizacija, što čini premijer, udar je na naš najveći, turistički potencijal, zaključio je Bulj, uz čuđenje što je narod toliko strpljiv.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Burilović opet predsjednik HGK

Više s weba