'U PLANU JE OD 2018.'

Bulj tvrdi da će HDZ u 'Dalmatinskoj energetskoj agenciji' zapošljavati članove Domovinskog pokreta, župan Boban ga opovrgava

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Realno je, kaže župan Boban, da svaka županija ima svoju energetsku agenciju jer su dalmatinske županije nesrazmjerne i po broju stanovnika i po veličini

11.4.2022. u 12:15/ Hina

Mostov vijećnik u Skupštini Splitsko-dalmatinske županije Miro Bulj ustvrdio je u ponedjeljak da HDZ-ova vlast u toj županiji planira osnovati "Dalmatinsku energetsku agenciju" radi političke trgovine s Domovinskim pokretom, no župan Blaženko Boban je to opovrgnuo.

 "Očito je da će ova energetska agencija zapošljavati ljude koji imaju iskaznicu Domovinskog pokreta i to je čista politička trgovima", izjavio je Bulj novinarima uoči početka današnje sjednice Skupštine Splitsko-dalmatinske županije. Jedna od točaka dnevnog red je prijedlog o osnivanju "Dalmatinske energetske agencije" (DEA) koja će se baviti djelatnostima u području energetike.

Mostov Bulj je dodao kako je propao projekt izgradnje regionalnog centra za gospodarenje otpadom Lećevica iako je u njega do sada, po njegovim riječima, potrošeno 30 milijuna kuna,

Image
strategija razvoja

VIDEO Bulj u Saboru Plenkoviću pokazivao bocu s - fekalijama: 'Ovo ulazi u moju Cetinu!'

Image
strategija razvoja

VIDEO Bulj u Saboru Plenkoviću pokazivao bocu s - fekalijama: 'Ovo ulazi u moju Cetinu!'

"To je bacanje novca tko zna gdje", kaže Bulj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boban: Energetska agencija za županiju planirana još 2018. godine

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban je opovrgnuo takve Buljeve tvrdnje, podsjetivši da je Skupština Splitsko-dalmatinske županije još 2018. godine planirala formirati energetsku agenciju za tu županiju.

Naglasio je da veći broj županija u Hrvatskoj već godinama ima takve energetske agencije.

Upravo se čita

Image
KOMENTAR MOJMIRE PASTORČIĆ

Kada nekog tko leži na tlu svom snagom udarite nogom u glavu - to je prekršaj. To nas je naučila hrvatska policija

"Takav energetska agencija je potreba, poglavito jer su nam sredstva iz fondova Europske unije za tranzicijsku i zelenu energiju sada na dohvat ruke, i kroz tu agenciju ćemo kandidirati niz projekta koji će omogućiti građanima Splitsko-dalmatinske županije da se uključe u zelenu energiju", kazao je Boban.

Izvijestio je kako je od šibensko-kninskog župana Marka Jelića dobio dopis u kojem se predlaže formiranje zajedničke energetske  agencije za četiri dalmatinske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim realno je, kaže župan Boban, da svaka županija ima svoju energetsku agenciju jer su dalmatinske županije nesrazmjerne i po broju stanovnika i po prostornoj veličini.

Dogovoreno je da će nakon Uskrsa četiri dalmatinska župana organizirati zajednički sastanak, na kojem će se razmotriti mogućnost da bi županijske energetske agencije stvorile konzorcij energetskih agencija za te četiri županije, dodao je.

Više s weba

Pročitajte još

Image
IDUĆA DVA TJEDNA

Od sad vozimo i kuhamo skuplje. Poskupilo gorivo, ali i plin, ovo su nove cijene

Više s weba