dojmovi se još uvijek zbrajaju

Bulj ugostio slavodobitnika Alke pa ispalio: 'Nadam se da ćemo sljedeće godine pozvati Papu!’

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Gradonačelnik je čestitao slavodobitniku i njegovom alkarskom momku, kao i vojvodi, pobjednicima i njihovim momcima na 'junačkom i viteškom držanju dostojnom naših pradjedova'

10.8.2022. u 9:26/ RTL Vijesti

Sinj je proteklog vikenda bio centar svijeta! U glavni grad Cetinske krajine i ovog je početka kolovoza stiglo posjetitelja više nego Sinj ima stanovnika - sve zbog Alke!

Najbolje oko sokolovo i sigurnu ruku imao je alkar Frano Ivković. Nakon trostrukog pripetavanja Alka je dobila 307. slavodobitnika. Napeta završnica, a onda slavljeničko raspoloženje.

U obiteljskoj kući 38-godišnjeg trostrukog slavodobitnika više od 500 ljudi je slavilo do jutra. Franina obitelj nije spavala ni minute.

Image
sinjani slavili

Sinjska alka dobila 307. slavodobitnika! 'On je dobar, kvalitetan, pošten, odgojen, domaći čovjek'

Image
sinjani slavili

Sinjska alka dobila 307. slavodobitnika! 'On je dobar, kvalitetan, pošten, odgojen, domaći čovjek'

A kada su se dojmovi slegli, gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj primio je Ivkovića i njegovog alkarskog momka Marija Balajića, te pobjednika Bare Ivu Zoricu, njegovog momka Miljenka Lovrića i pobjednika Čoje Franu Talaju, čiji se alkarski momak ispričao zbog nedolaska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik je čestitao slavodobitniku i njegovom alkarskom momku, kao i vojvodi, pobjednicima i njihovim momcima na "junačkom i viteškom držanju dostojnom naših pradjedova."

Bulj je rekao kako ga veseli što je bio nezapamćeni broj, kako domaćih tako i stranih turista, te da se primijeti kako se povećala vidljivost grada Sinja na turističkoj karti Hrvatske.

Upravo se čita

Image
liste HZZO-a

Udruge pacijenata: Zbog štednje Hrvatskoj prijeti nestašica lijekova, na udaru skupe terapije

"Dobro raspoloženje prelilo se svim ulicama i mjestima Sinja i Cetinskog kraja, zadnjih mjesec dana nije bilo slobodnih mjesta ni soba za noćenje u gradu. Restorani i ostali ugostiteljski objekti bili su dupkom pun, Sinj je pokazao da ima potencijal i perspektivu", rekao je.

Napomenuo je kako je na ovogodišnjim probama te na samoj Bari i Čoji bilo više gostiju nego na nekim Alkama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Alka nije samo igra, trčimo je u čast pobjede naših pradjedova nad Osmanlijama uz zagovor naše zaštitnice Čudotvorne Gospe Sinjske", objasnio je Bulj.

A za kraj, kazao je kako je ta bitka bila bitka za izvorne kršćanske vrijednosti, i predložio da "svi zajedno i na svim razinama pripravimo put za dolazak Svetog Oca, ako je moguće već iduće godine."

Dojmovi nakon vikenda se još uvijek zbrajaju, a alkari su u mislima već na pripremama za iduću Alku.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Burilović opet predsjednik HGK

Više s weba