'Mora odgovoriti na 3 pitanja'

Burne reakcije na otkriće o Škori: 'On nije ono za što se predstavlja! Srami se svoje prošlosti'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Šef osječko-baranjskog SDP-a Domagoj Hajduković kaže da Škoro ima pedigre pravog hrvatskog desničara

7.6.2020. u 13:00/ Vijesti.hr

Pristižu reakcije na otkriće da je čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro sredinom 1980-ih bio predsjednik Komisije za kulturu Općinskog komiteta Saveza socijalističke omladine Osijeka, što je dosad prešućivao.

Image
IZBORNA TAKTIKA

Škoro razradio napad na Plenkovića: Evo koga će poslati u bitku s premijerom u 1. izbornoj jedinici

Image
IZBORNA TAKTIKA

Škoro razradio napad na Plenkovića: Evo koga će poslati u bitku s premijerom u 1. izbornoj jedinici

Nekadašnji HDZ-ov ministar zdravstva i obrane Andrija Hebrang rekao je za Jutarnji list da je Škoro dužan odgovoriti na tri pitanja. “Škoro je nova zvijezda na hrvatskoj političkoj sceni, ali je njezin sjaj zatamnjen skrivanjem vlastite prošlosti. Za ocjenu političara vrlo je važno znati njegove korijene jer okviri u kojima je odgojen ostaju doživotno.

I zato je Škoro dužan odgovoriti na tri pitanja: prvo, je li istina što ga optužuju da je radio za komuniste i Udbu; drugo, zašto je napustio Hrvatsku za prve izbore i vratio se tek nakon priznanja Hrvatske i treće, zašto je u drugom krugu predsjedničkih izbora svojom preporukom oduzeo glasove HDZ-ovoj kandidatkinji.”

Politički tajnik SDP-a Davorko Vidović smatra da se Škoro ne treba stidjeti bivše funkcije. “S obzirom na to da sam i sâm bio omladinski rukovodilac, a toga se ne stidim, nego sam ponosan na to što sam radio, bilo bi mi drago ako se Škoro kao što piše u novinskom članku, zauzimao se za kvalitetniji život mladih u Osijeku i da to uzme kao pozitivno, a ne da se stidi. Friziranje biografija govori da ljudi nisu pomireni sa svojim vrijednostima. Ako Škoro odbija to prihvatiti, smatram da je to prijevara njegovih birača”, kaže Vidović za Jutarnji list.

Tomašić ne zanima što je radio u prošlosti

Potpredsjednik HDZ-a i osječko-baranjski župan Ivan Anušić za Jutarnji je rekao da se sada pokazuje da Škoro nije ono za što se predstavlja. Smatra da političari trebaju jasno reći svoju povijest i ne dovoditi u zabludu birače, simpatizere i članove svoje stranke, u ovom slučaju, Domovinskog pokreta.

“Niti je vjerodostojan političar, niti je vjerodostojan u onome što propagira. Pitanje je koliko je još stvari ostalo neotkriveno, koliko je toga još ostalo”, kaže Anušić.

Europarlamentarku Ruža Tomašić ne zanima pretjerano što je Škoro radio u mlađim danima te dodaje da su svi stariji bili negdje, što u omladincima, što u komunistima.

“Mene zanima kakav je tko čovjek i što radi. Imali smo najveće bogomoljce koji su najviše pokrali. Toliko je lopovluka, a mi umjesto da idemo naprijed, idemo natrag. Škoro nema bianco potporu. Očekujem da bude dio vlasti, i da radi za bolju Hrvatsku. A što misli doma i što je radio, to me ne zanima”, kaže Tomašić.

Šef osječko-baranjskog SDP-a Domagoj Hajduković kaže da Škoro ima “pedigre pravoga hrvatskog desničara”. “Bio je u partiji, za vrijeme Domovinskog rata nije bio u Hrvatskoj, bio je u HDZ-u, a veći je katolik od Pape. Tko se srami svoje prošlosti, ne može gledati u budućnost”, izjavio je Hajduković za Jutarnji list.

Tri sestre
Laži sa mnom
Señorita 89
Trag divljači
Život na vagi
default_cta
Raspoloženi za ljubav
Ljubav je na selu
Kako zadovoljiti ženu
Elon Musk show

Više s weba

Pročitajte još

Image
DOBRO JE ZNATI

Niste htjeli čekati pa ste pregled obavili kod privatnika? Evo kad možete od HZZO-a tražiti povrat novca

Više s weba