borba za putnike

Butković o dolasku Ryanaira: 'To nije problem, ali kao država ne možemo dozvoliti neravnopravnost'

14.4.2021. u 15:25/ N.C.

U Zračnoj luci voljni su uspros ugovoru o koncesiji dati ravnopravan status i CA u odnosu na neke druge, poručio je Butković

Ministar prometa Oleg Butković prije sjednice Vlade komentirao je dolazak niskobudžetnog Ryanaira u Hrvatsku čime je domaći avioprijevoznik Croatia Airlines doveden u neravnopravan položaj pa je zatražio bolje uvjete u Zračnoj luci Franjo Tuđman. 

Podsjetimo, Ryanair je objavio da otvara bazu u Zagrebu s 12 linija, a one su prvenstveno udar na Croatia Airlines koji na većini linija već leti. 

"I prije covid krize CA je bila u određenim poteškoćama. U sektoru prometa najviše je pogođen zračni promet koji je lani u zračnim lukama pao preko 90 posto u odnosu na 2019. I prije krize išli smo u pronalazak strateškog partnera za CA, imali smo dvije ponude neobvezujuće, ali smo to morali zaustaviti jer je došla korona i interes je pao. I ta dva ponuđača su došla u probleme. Da bi država održala CA bile su neke intervencije i to tvrtku drži stabilnom", rekao je ministar Butković dodavši da što se tiče dolaska niskobudžetnog Ryanaira nema problema.

"Nitko nije protiv da se otvaraju nove linije, no kao država ne možemo dozvoliti da je netko u neravnopravnom položaju u odnosu na drugoga. Zalagat ćemo se za transparentnost i jednakost. Kontaktirao sam upravu Međunarodne zračne luke Zagreb i oni su voljni s nama sjesti za stol. Taj sastanak će se održati u ponedjeljak ili utorak, a na njemu će se razmotriti da do te nejednakosti ne dođe. Voljni su uspros ugovoru o koncesiji dati ravnopravan status i CA u odnosu na neke druge", poručio je Butković.  

Više s weba

Pročitajte još

Image
dan državne zastave ukrajine

Ukrajinski veleposlanik u Hrvatskoj za RTL: 'Hrvatska je obranila svoju zemlju, obranit ćemo i mi'

Više s weba