POČELE TRZAVICE

Butković komentirao Kovačevu usporedbu Plenkovića i Tita: 'To je jako pametna izjava, oštroumna!'

10.2.2020. u 19:03/ Damira Gregoret, Vijesti.hr

Iako Oleg Butković vjeruje u jedinstvo HDZ-a, kampanja za unutarstranačke izbore potvrđuje nešto drugo

Obilježava se 30 godina osnutka HDZ-a u zagrebačkoj Dubravi, a situacija u stranci poprilično je burna zbog unutarstranačkihizbora.

Upravo zato se svaka manifestacija koja ima veze s HDZ-om pomno prati. Jer, zanimljivo je vidjeti kako se premijer Andrej Plenković i njegovi protukandidati ponašaju. U Dubravi će biti svi osim Milijana Brkića koji je otkazao dolazak.

"Krenuli su unutarstranački izbori i bila je najava kandidatura. Činjenica jest da smo svjedočili određenim izjavama pojedinih dužnosnika u stranci koji su istaknuli neke stvari. No, naglašavam stalno da treba zadržati određeni nivo kako bismo izašli iz ovoga jači", rekao je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture OlegButković i dodao:

"Svi imaju svoj plan i strategiju kako osvojiti birače u stranci. Svi su se za nešto opredijelili, ali osobno smatram da treba zadržati određeni nivo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvjeren je u pobjedu AndrejaPlenkovića, ali i jedinstvo HDZ-a.

"Vjerujem da će gospodin Plenković pobijediti i dao sam mu podršku. Borba će se voditi oko kandidata za zamjenika stranke i potpredsjednika, a vjerujem da će pobijediti najbolji. Gospodin Plenković ponudio je dobartim, dobre ljude, koji su se dokazali i pokazali. Odlučit će članovi, a bitno je da iz ovih izbora izađemo jedinstveni jer slijede parlamentarni izbori."

Upravo se čita

Image
'NE GRIZE ŠAPE'

Vlasnik mede iz Crne Gore: 'Uvrijeđen sam neistinama. Ljubo je sretan i mažen'

Ipak, djeluje jako teško da će nakon ovoga HDZ izaći jedinstven, ponajprije zbog svih izjava Plenkovićevih protukandidata, ali i izjava Milijana Brkića o koaliciji s HNS-om.

"Izaći ćemo jedinstveni, u to sam siguran. Kad smo gubili vlast 2011., brzo smo se vratili jer smo pokazali snagu. To se ovaj put neće dogoditi. Što se koalicije s HNS-om tiče, više nije postojala koalicija s Mostom... Nisam bio na tim sastancima pa ne znam što se događalo, ali znam da se o koalicijama raspravljalo i postojala je jednoglasna odluka da se tako napravi. Svi smo digli ruke za to, ne samo on."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miro Kovač usporedio je Plenkovića s faraonom, pa i s Titom, čime je uzbrukao strasti čak i mirnog Butkovića.

"To je jedna zaista pametna i oštroumnaizjava gospodina Kovača. S kojim sam O.K., ali takve izjave nisu dobre, to nije dobro. Demokracija je apsolutno prisutna, suzdržimo se ovakvih stvari", zaključio je na kraju.

Unutarstranački izbori u HDZ-u po principu jedan član - jedan glas održat će se 15. ožujka, a eventualni drugi krug 22. ožujka.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Probijanje leda na Odri

Više s weba