OGLAS

Izbori u HDZ-u

Butković za RTL o napadu na Markovom trgu: 'To je napad i na predsjednika Vlade i na sve nas'

19.10.2020. u 19:26/ Damira Gregoret

Komentirao je i izjavu predsjednika Republike Zorana Milanovića o puštanju zloduha u vrijeme Tomislava Karamarka


U ovim trenucima traje HDZ-ova sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća na kojoj bi trebalo biti odlučeno o nastavku provođenja unutarstranačkih izbora.

HDZ bi trebao odabrati nove ljude na mjestu šefova i potpredsjednika lokalnih podružnica. Izbori bi se trebali održati početkom studenog.


Gost RTL-a ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković pojasnio je o čemu se raspravljalo na sjednici HDZ-a te se osvrnuo na izjavu premijera Andreja Plenkovića o tome da je on bio meta napada na Markovom trgu.

Image
U BANSKIM DVORIMA

Plenković: 'Ovo je radikalizacija, napadač nije ovdje naišao samo usput, moramo pronaći gnijezdo iz kojeg je ovo krenulo'

Image
U BANSKIM DVORIMA

Plenković: 'Ovo je radikalizacija, napadač nije ovdje naišao samo usput, moramo pronaći gnijezdo iz kojeg je ovo krenulo'

"Održana je sjednica nacionalnog vijeća i predsjedništva. Osim unutarstranačkih izbora, razgovarali smo o aktualnoj situaciji, pandemiji i naravno o nedavnom napadu na instituciju, zgradu Vlade Republike Hrvatske u kojem je, iz istrage i informacija koje postoje, koji su objavljeni na služebnim stranicama, da je došlo do napada na instituciju. Nije napadnut sam predsjednik Vlade, ali je napadnuta zgrada Vlade. To je napad i na predsjednika Vlade i na sve nas jer je to institucija koja vodi Hrvatsku. Nažalost, čovjek koji je sam sebi presudio, imao je određene tendencije prema predsjedniku", izjavio je Butković.

Butković bio je član HDZ-a i 2016. godine. Komentirao je i izjavu predsjednika Republike Zorana Milanovića o puštanju zloduha u vrijeme Tomislava Karamarka.

"Nismo mi nikad tada na tjelima stranke vodili radikalnu politiku, ali da je bilo određenih anomalija u to vrijeme - jest. Tada je krenula određena reotrika koja ni meni kao članu predsjedništva nije bila po volji, to je istina. Međutim, duh iz boce, je li pušten tada ili prije nekoliko godina kasnije, o tome možemo razgovarati. Bilo je i od strane gospodina Milanovića izjava i 2016. i kasnije koje ni tada nisu bile u mjeri kandidata za premijera ni predsjednika", rekao je Butković.

Pitanje radikalne politike provlači se po medijima od napada na Mrakovom trgu, ali i prijetnjama koje su upućene premijeru od građana. Problematičan je i odnos predsejdnika Milanovića i premijera Plenkovića.


"Bilo je doređenih izjava koje nisu mu nisu priličile. 2016. je spominjao je nešto što se odnosilo na majku gospodina Plenkovića, 2019. je u jednoj emisiji na hrvatskoj televiziji govorio da mišljenje gospodina Plenkovića o predsjedniku Tuđmanu nije bilo dobro. Ja mislim da te izjave nisu dobre, sigurno ne doprinose onome što je nama danas u Hrvatskoj potrebno.

Borimo se s mnogim izazovima, Vlada je najodgovornija, predsjednik Vlade je najodgovorniji i naravno u tome predsjednik Republike, po meni, bi trebao biti saveznik. Naravno i korektiv, ukoliko postoji nešto što bi po njegovom mišljenju trebalo biti bolje, ali smatram da bi stvari trebalo smirivati. Način na koji predsjednik u ovom trenutku komunicira, mislim da u ovoj situaciji nije dobro", poručio je Butković za RTL.

Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
default_cta
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks

Više s weba

Pročitajte još

Image
USUSRET BLAGDANIMA

Poznati trgovački lanac nadmašio konkurenciju. Zaposlenicima će isplatiti božićnicu od čak 500 eura


Više s weba