Više pogledajte u RTL-u Danas

Capak za RTL objasnio protokol za turiste, ali i otkrio što će biti s radom trgovina blagdanima i praznicima

Image
Foto: Pixsell

Krunoslav Capak pojasnio je proceduru u slučaju da jedna osoba u apartmanu bude zaražena

12.6.2020. u 14:21/ I.Š., Leona Šiljeg

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak samo za RTL otkrio je kakav će biti protokol za turiste koji u sve većem broju dolaze na Jadran. 

U Hrvatskoj se trenutno odmara 92.000 turista ili oko 20.000 više nego prije početka ovog produljenog vikenda, a većina ih je ili 66.5 tisuće strani, podaci su iz eVisitora, koji potvrđuju rast turističkog prometa nakon otvaranja granica i popuštanja mjera.

"Ako bude pozitivan i ako je iz države Europske unije, HZZO ispostavlja račun njegovoj zemlji. Ako je pak državljanin treće zemlje i nema putno osiguranje moguće je da će sam platiti troškove", rekao je Capak. 

Što ako se ispostavi da je jedna osoba pozitivna od njih nekoliko u apartmanu?

"Ako obitelj dođe u apartman i jedan član je pozitivan, ostali članovi obitelji ostaju u samoizolaciji u tom apartmanu ili u jedinici koju lokalni Stožer odredi", kazao je Capak.

Rekao je i kako žele povećanje turističkih ambulanti. Oko sportskih mjera rekao je da "ćemo se načekati još do punog stadiona jer je virus još uvijek tu".

Što je još Capak o mjerama rekao pogledajte ekskluzivno u RTL-u Danas.

Image
Ljeto na Jadranu

Nijemci kao prvi izbor za godišnji odmor odabrali Lijepu Našu: 'Hrvatska ima lijepo more'

Image
Ljeto na Jadranu

Nijemci kao prvi izbor za godišnji odmor odabrali Lijepu Našu: 'Hrvatska ima lijepo more'

Što se tiče neradnih praznika i blagdana te što će biti do idućeg, šef HZJZ-a rekao je da će razmotriti epidemiološku situaciju do 22. lipnja te je vrlo izgledno da će revidirati odluku.

U Hrvatskoj je 92.000 turista

Povećanje dolazaka turista ovoga tjedna bilo je očekivano zbog otvaranja granica i popuštanja mjera, ali i produljenog vikenda "oslonjenog" na blagdan Tijelova (četvrtak, 11. lipnja), istaknuli su iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ). 

Destinacije u kojima ih je najviše su Rovinj, koji time ponovo 'izbija' na svoje prvo mjesto među odredištima u Hrvatskoj, te potom Vir, koji je cijelo vrijeme zatvorenosti zbog koronavirusa imao najviše turista, čak i kada drugi nitko nije, što se nastavlja i sada jer na Viru brojni domaći ljudi i stranci imaju i nekomercijalne (za sebe) i komercijalne (za najam) objekte u tzv. privatnom smještaju.

Tri sestre
Laži sa mnom
Señorita 89
Trag divljači
Život na vagi
default_cta
Raspoloženi za ljubav
Ljubav je na selu
Kako zadovoljiti ženu
Elon Musk show

Više s weba

Pročitajte još

Image
DOBRO JE ZNATI

Niste htjeli čekati pa ste pregled obavili kod privatnika? Evo kad možete od HZZO-a tražiti povrat novca

Više s weba