ODBILA IH I PETROVA

Odvjetnica trudnice reagirala na izjave ministra Beroša. 'To u zakonu ne piše. Beroš laže'

Image
Foto: RTL

Kaže kako pripremaju prigovore te kako će ih poslati u zakonskom roku

6.5.2022. u 14:18/ RTL Vijesti

Nakon što je ministar Vili Beroš dao izjave nakon sjednice Vlade, više manje o slučaju Čavajda, oglasila se i odvjetnica žene kojoj u Hrvatskoj nije moguće obaviti pobačaj.

Kako za Index govori Vanja Jurić, prigovori zbog postupanja prema njenoj klijentici pripremaju se i bit će podneseni u zakonskom roku, vjerojatno danas. Naime, Beroš je istaknuo kako drugostupanjska komisija nije zaprimila zahtjev ni Mirele Čavajde niti njene odvjetnice.

Nadalje, otkrila je i kako je Petrova bolnica odbila zahtjev njene klijentice za prekidom trudnoće, ali su naveli kako odbijaju zahtjeva za prijevremenim porodom. Jurić ističe kako je značajna razlika između ta dva pojma.

Naposljetku, prokomentirala je i navode ministra Beroša koje je on pak iznio nakon mišljenja liječničkog tima koji smatra kako se dijete treba roditi te ga treba liječiti. Odnosno da su oni po fotografijama zaključili kako je nakupina na mozgu operabilna. Iako, priznao je i Beroš, ne znaju je li riječ o klasičnoj nakupini ili tumoru te radi li se o zloćudnom ili dobroćudnom, ako to bude slučaj.

Image
'Ovo mi je osobni poraz'

Beroš o slučaju Čavajda: 'Liječnici smatraju da bi trebalo pokušati liječiti dijete. Slovenija? Užas'

Image
'Ovo mi je osobni poraz'

Beroš o slučaju Čavajda: 'Liječnici smatraju da bi trebalo pokušati liječiti dijete. Slovenija? Užas'

"Koliko sam shvatila, Beroš govori otprilike da će se dijete roditi živo i da ga se može liječiti. To su sve stvari koje u zakonu uopće ne pišu. U zakonu piše da je prekid trudnoće dopušten ako se može očekivati da će dijete imati teške fizičke ili duševne mane. Dakle, uopće se ne radi o mogućnosti preživljavanja, nego o tome ima li teške tjelesne ili duševne mane", ističe.

Zaključila je i kako ministar Beroš laže kada kaže da je Čavajda na Svetom Duhu dobila psihološku pomoć. A pronašla je i još jednu neistinu: "Laže da nema hidrocefalusa jer se u nalazima spominje hidrocefalus".

Inače, Beroš je hidrocefalus spominjao govoreći o nakupini u mozgu koja, u Čavajdinom slučaju, kako on navodi, ne izaziva hidrocefalus odnosno da nakupina ne pritišće moždane komore zbog kojih dolazi do viška cerebrospinalnog likvora.

Love island UK
Superstar
Elon Musk Show
Život na vagi
Señorita 89
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Infinity Nado

Više s weba

Pročitajte još

Image
prinova kod Kostelića

Janica Kostelić rodila drugo dijete, brat Ivica ponosan!

Više s weba