STIŽE NOVA AKADEMSKA GODINA

Čeka ih zima pod dekama! U studentskim sobama više se neće moći regulirati temperatura: Evo što kažu studenti...

31.8.2022. u 20:45/ Ida Balen

Iz Splita najavljuju da će, zbog poskupljenja energenata od 300 posto, temperature biti najviše 21 stupanj. Riječani su prošli bolje- s dva stupnja više

Nova akademska godina- nova pravila. Kao i njegovi kolege, Leonardo više neće moći sam odrediti na koliko će se stupnjeva grijati.

"Ja bi najradije da mogu sam kontrolirati temperaturu u sobi, ali u stvarnom životu možemo vidjeti koliko povišenje cijena utječe nas, tako da opet razumijem tu odluku. Pa 23 je ugodna sobna temperatura. -Znači to bi i sam napravio? Tako je to bi i sam", kaže student iz Bjelovara, Leonardo Stankić.

U riječkom Studentskom centru plin je već drastično poskupio u odnosu na prošli ugovor. Sa 130 tisuća kuna na godinu, cijena je skočila na 920 tisuća. U veljači se sklapa novi ugovor, s kojim se očekuju i nova poskupljenja.

Image
UNOSAN BIZNIS ZA STUDENTE

RTL razgovarao sa studentom koji ilegalno živi u studentskom domu: 'Uvijek postoji taj strah da će netko doći'

Image
UNOSAN BIZNIS ZA STUDENTE

RTL razgovarao sa studentom koji ilegalno živi u studentskom domu: 'Uvijek postoji taj strah da će netko doći'

"Nadam se da će nas Vlada staviti u sustav kućanstva te nam tako omogućiti da lakše prebrodimo ovu energetsku krizu. -U tom slučaju ne bi bilo potrebno? Onda ne bi bilo potrebe za ikakvim restrikcijama", ravnatelj studentskog centra Rijeka, Goran Manestar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da bi to trebalo biti ok svima i ne znam tipa ja, kad sam bila u domu, mogla sam sama regulirati, al mi nije toliko smetalo kad je bilo namješteno na određenu temperaturu", tvrdi Marija Lešić, studentica iz Rijeke.

Rea je studentica koja je u Rijeku došla iz Međimurja. Ne koristi studentski smještaj, ali unajmila je stan. I sama pokušava što više uštedjeti.

Upravo se čita

Image
MARDEŠIĆ I KAPAC

Stric iz Njemačke univerzalan je, a Mardešić i Kapac pretočili ga u film: 'Htjeli smo svima pokvariti uspomenu'

"Odem u knjižnicu pa tamo je klima, toplo, da ne moram u stanu grijati, trošiti dodatnu struju, tako da na svakakve načine se snalazimo", kaže studentica Rea Korpar iz Novog Sela na Dravi.

A što se tiče novih pravila o grijanju u studentskim sobama – tu neće biti izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Podnijela bi ja to, podnijela sam i gore stvari, ali ja sam zimogrozna tako da meni bi osobno više odgovaralo da to mogu sama podesiti, da nemam neki limit, ali razumijem, jasna stvar", smatra Korpar.

Zimogroznijim studentima slijedi zima pod dekama.

Više s weba

Pročitajte još

Image
ZBOG STAROSTI

Golemi bor srušio se u pulskoj park šumi, ostala je rupa duboka tri metra: 'Nije ni prvi, ni zadnji'

Više s weba