OGLAS

nestašica lijekova

Čelnik Hrvatske liječničke komore za RTL: 'Nedopustivo je da onkološki pacijenti ostanu bez svojih lijekova'

1.4.2021. u 18:40/ Leona Šiljeg

Veledrogerijama je do kraja tjedna obećana uplata od 900 milijuna kuna


U problemu su pacijenti, ali i njihovi liječnici, kako zbog lijekova tako i nadirućeg trećeg vala koronakrize. Krešimir Luetić, čelnik Hrvatske liječničke komore, je rekao kako s krizom u zdravstvu živimo već godinama, ali da situacija da pacijenti ostaju bez lijekova nije uobičajena. 

''Iznimno je frustrirajuća i krajnje neprihvatljiva situacija , i za pacijente, ali i za nas liječnike. Nedopustivo je da pacijenti, pogotovo onkološki, ostanu bez svojih lijekova'', kazao je Luetić.


Luetić je rekao kako on sam nije bio u situaciji da nema lijeka koji bi trebao upotrijebiti. Nada se da će Vlada brzo postići sporazum s veledrogerijama i osigurati pacijentima potrebne lijekove. 

Image
VELEDROGERIJE OBUSTAVILE ISPORUKU

Onkološka bolesnica nije dobila svoj lijek: 'Bila sam u šoku. Doktorica me obavijestila da ne dolazim bez potrebe'

Image
VELEDROGERIJE OBUSTAVILE ISPORUKU

Onkološka bolesnica nije dobila svoj lijek: 'Bila sam u šoku. Doktorica me obavijestila da ne dolazim bez potrebe'

''Imamo više od 2000 zaraženih i moramo znati da Hrvatska trenutno ima najbrži rast incidencije u EU. Ne govorim to da bi iznio statistički podatak, nego da bi jasno našim građanima rekao da smo u brzorastućem trećem valu pandemije'', rekao je Luetić.

Vjeruje kako će se mjere evaluirati da dnevnoj i tjednoj razini.

''Očekujem ako se ovakav trend nastavi da se ozbiljno razmisli o prelasku na model C nakon Uskrsnih blagdana'', dodao je liječnik.

Luetić smatra kako situacija nošenja maski na otvorenom nije dobro iskomunicirana.


''Naravno da nema smisla nositi masku na otvorenom ako ste sami, ako šetate, trčite po nasipu ili hodate gradom. Međutim ako ste u okruženju veće grupe ljudi, na tržnici, na nekom drugom mjestu, koje je otvoreno, a gdje je puno ljudi ima itekako smisla staviti masku'', rekao je Luetić.

Luetić je prognozirao u prosincu na RTL-u da će biti oko 6000 umrlih od covida do ovog doba godine, a danas ih ima 5967. 

''Volio bi da je bilo manje fatalnih ishoda. Nažalost moja prognoza se ostvarila. U narednom periodu imamo treći val i ponovno ćemo vidjeti puno više pacijenata po bolnicama i teško oboljelih na respiratorima. Razgovarao sam s kolegama iz jedne bolnice, rekli su mi da na respiratorima leži nekoliko pacijenata između 40 i 50 godina. Treći val pogađa i srednju generaciju, pa čak i one mlađe'', upozorio je čelnik Hrvatske liječničke komore.

Otvara se nova jedinica na KB Dubrava, a u pomoć će priskočiti svi liječnici. I Luetić se planira ponovo vratiti u Dubravu u  dogovoru s nadređenima. 


Upravo se čita

Image
KODNO IME OPERACIJE

Kako je gradić u srcu Slavonije postao glavna vijest u Brazilu? 'Mislim da ni jednom Đakovčaninu nije drago'

''Svi zdravstveni radnici koji su to htjeli su se cijepili. Što se tiče liječnika, iznimno smo zadovoljni procijepljenošću liječnika. Procijepljeni i oni koji su preboljeli, to je iznad 90 posto'', rekao je Luetić.

''Vjerujem da će i medicinske sestre, iz dana u dan, sve više uvidjeti potrebu cijepljenja kako zbog sebe, tako i zbog pacijenata o kojima skrbe'', dodao je liječnik.

Vjeruje da su svi frustrirani kad vidimo podatak da se u UK cijepilo 60 posto stanovništva, a u Hrvatskoj manje od 10 posto. Luetić napominje da u Londonu, gradu od 6 milijuna ljudi, jučer niti jedna osoba nije umrla od korone. 

''Cijepljenje vidim kao izlaz iz dugog i mračnog pandemijskog tunela'', zaključio je Luetić.


U klinču
Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
SPRZŽ2023
Viola boje mora
default_cta
Love island Australija
Barbie i njezine sestre
Igra moje sudbine
Život na vagi
Tri sestre
default_cta
Turbo fast
LJNS AU

Više s weba

Pročitajte još

Image
JESTE LI GA VIDJELI?

Lovri se od ponedjeljka gubi svaki trag! Nestao je u Splitu...


Više s weba