HOĆE LI SE GRADITI U PETRINJI?

Centar za migrante posvađao gradonačelnika i župana: 'Sve zna, samo glumi...'

7.12.2018. u 19:19/ Vijesti.hr

Župan tvrdi da će se u Maloj Gorici graditi centar, a gradonačelnik ga ne želi

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović treći je dan u obilasku Sisačko-moslavačke županije posjetila Petrinju i okolicu. 

Kraj je to koji je posljednja dva dana zabrinut zbog najave izgradnje migrantskog centra u Maloj Gorici. O ovoj temi, nakon obilaska Učiteljskog fakulteta s predsjednicom, progovorio je i sam gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović

Image

Ovako izgleda prognaničko naselje u koje Hrvatska želi smjestiti imigrante

Fotogalerija
Image

Ovako izgleda prognaničko naselje u koje Hrvatska želi smjestiti imigrante

Fotogalerija

Poručio je da je Petrinja odbila zahtjev MUP-a za građevinskom dozvolom za prihvatilište za azilante na mjestu bivšeg prognaničkog naselja i da se u njegovom gradu ne može graditi nešto što nije prihvatljivo za njegove građane.

S druge strane župan Ivo Žinić tvrdi da gradonačelnikov pokušaj da stvari napravi po svom neće uspjeti i da će se ovaj centar ipak izgraditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dosta nam je da kroz Petrinju imamo vlak bez voznog reda i da netko ispadne i ostane. Želimo vlak s voznim redom i da znamo tko dolazi, zašto dolazi i koliko dolazi i da možemo biti kao civilizirano društvo. Za mene je u gradu Petrinji previše frustracija i ne želimo biti destinacija svim problema, kao što ne želimo biti niti destinacija nuklearnog smeća", kazao je Dumbović. 

"Nema on što biti zabrinut jer itekako dobro zna o tom projektu. Samo što glumi pa nije rekao što zna", kazao je Ivo Žinić.  

Upravo se čita

Image
DRŽI GA NA OKU

Svjetski boksački prvak poslao ozbiljnu prijetnju Messiju: 'Moli Boga da te ne nađem'

Više s weba

Pročitajte još

Image

Probijanje leda na Odri

Više s weba