istraga završena

Četvorica splitskih navijača koji su poticali na nasilje i mržnju pušteni na slobodu

Image

Torcida

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Sudac Romac je rekao kako nije bilo uvjeta za istražni zatvor četvorice navijača zbog čega su pušteni na slobodu

16.3.2017. u 16:02/ Hina

Četvorica navijača koje je splitska policija uhitila i protiv njih podnijela kaznenu prijavu zbog javnog poticanja na nasilje i mržnju ispitani su u Državnom odvjetništvu i pušteni na slobodu, doznaje se od suca i glasnogovornika Županijskog suda Damira Romca.

Sudac Romac je Hini rekao kako nije bilo uvjeta za istražni zatvor zbog čega su četvorica navijača puštena na slobodu. Osumnjičeni su da su na utakmici koja se prošle subote odigravala na Poljudu između Hajduka i Rijeke javno poticali na nasilje i mržnju, a riječ je o dva 24-godišnjaka, 28-godišnjaku i 30-godišnjaku.

Policija je nad njima završila kriminalističko istraživanje i utvrdila da su na utakmici pomoću megafona predvodili navijanje i poticali ostale članove navijačke skupine na uzvikivanje rečenica neprimjerenog sadržaja kojima se vrijeđa te potiče na nasilje i mržnju prema pripadnicima određenih nacionalnih manjina.

Nakon što je policija završila kriminalističko istraživanje nad četvoricom mladića Općinskom državnom odvjetništvu su podnijeli kaznenu prijavu poslije čega su svi ispitani i pušteni da se brane sa slobode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kazneno djelo javnog poticanja na nasilje i mržnju propisana je zatvorska kazna u trajanju od dvije godine.

Na utakmici između Hajduka i Rijeke zabilježeni su brojni neprimjereni ispadi u kojima su navijači na sjevernom dijelu tribine istaknuli ružne poruke, vikali i vrijeđali suparničke navijače, dio tribina prijetio je pripadnicima srpske manjine, a pred sam kraj utakmice jedan je navijač (22) sa metalnom šipkom upao na teren i trčao za sucem utakmice zbog čega je splitski klub kažnjen sa 80 tisuća kuna i dvije utakmice igranja bez publike.

Upravo se čita

Image
EUFORIJA DILJEM SVIJETA

VIDEO Od Toronta do New Yorka: Evo kako se pobjeda Vatrenih euforično slavila u Sjevernoj Americi

Više s weba

Pročitajte još

Image

Probijanje leda na Odri

Više s weba