udar na proizvodnju

Cijena struje skočila mu 400 posto, poznati poduzetnik ostao bez teksta: 'Prvi put ne znam što ću'

Image
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell

U novom prijedlogu ugovora cijena kWh skočila je s 0,54 na 2,54 kune u dnevnoj tarifi, a u noćnoj s 0,28 na 2,10 kuna. Ne nazire se kraj poskupljenju

14.4.2022. u 15:45/ RTL Vijesti

Neugodno se iznenadio poznati poduzetnik Ivan Miloloža, vlasnik zagrebačke tvornice akumulatora Munja, kada je nedavno od HEP-a dobio prijedlog novog ugovora o nabavi struje po kojem cijena struje skače za 400 posto, donosi Poslovni dnevnik.

"Od 22. travnja struju bismo trebali plaćati, umjesto 0,54 kune po kWh, 2,54 kune za dnevnu, a s 0,28 na 2,10 noćnu potrošnju. Možda je to opravdano, ali prvi put ne znam što ću i kako organizirati proizvodnju i normalno poslovati", u velikoj je nedoumici Miloloža. 

Poduzetnicima, kojima su ugovori za struju istjecali još od listopada, stižu novi ugovori s povećanim cijenama, a trend rasta cijena ne jenjava.

Tako je i u vladinom interventnom paketu mjera za ublažavanje inflatornih pritisaka od 4,8 milijardi kuna prije mjesec dana za gospodarstvo predviđeno 600 milijuna kuna za sufinanciranje naraslih troškova plina, tzv. plinske vaučere. Pomoć za amortiziranje poskupljenja struje, pak, usmjerena je isključivo prema kućanstvima, a teret mjere ograničavanja rasta cijene struje od očekivanih 23% na 9,6% prebačen je na HEP, koji bi to prema procjenama trebalo stajati oko 460 milijuna kuna.

Više s weba

Pročitajte još

Image
dok su ležali na kolicima

U čekaonici Hitne na Sv. Duhu umrla dva pacijenta. Bolnica: 'To nije rijetkost jer dolaze teško oboljeli pacijenti'

Više s weba