a čopor raste...

Čopor pasa lutalica već godinama plaši Splićane i Solinjane: 'Boga ti dragoga da bojim, ne mogu ići od straja...

1.10.2022. u 7:30/ Dragana Eterović

Ipak, stručnjaci tvrde da ovaj čopor nije agresivan i da se zarpavo boje ljudi

Čopor pasa lutalica već godinama plaši stanovnike istočnih dijelova Splita i Solina. Zbog toga je gradonačelnik Solina sazvao hitan sastanak s nadležnim službama, a dogovoreno je da se psi uhvate i maknu s ulica.

Odbačeni od ljudi, grupirali su se u čopor i već godinama plaše stanovnike istočnih dijelova Splita i Solina. Kreću se na području od 5 kilometara, a viđaju ih svugdje, na cesti, u polju ili pred kućom. Desa ih je u noći našla u svom dvorištu.

"I tu se vamo tamo, nisu znali di će. Micali se, lajali. Mislim, bojiš se... To je bilo tri ure po noći. Mislim strašno...", govori Desa Marković.

Image
vrapče na nogama

RTL doznaje - isti belgijski ovčar ovaj tjedan već napao četvero djece: 'Zaskočio me, pobjegao sam u školu'

Image
vrapče na nogama

RTL doznaje - isti belgijski ovčar ovaj tjedan već napao četvero djece: 'Zaskočio me, pobjegao sam u školu'

"Boga ti dragoga da bojim, ne mogu ići od straja. Meni je 73 godine. Ja imam tamo masline, vrtlove, rađu, ide mi sin tamo i dica. Ne može se to od straja ići", prepričava Ivan Marković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čopor raste godinama i sad ih je već 12, a stanovnici primjećuju da su psi sve veći.

"Odjednom se stvori pet pasa ispred tebe, ne znaš ni kakvi su, tko su, kako će reagirati, staneš ko ukopan, to ja. A gdje su djeca? Tu ima u ovoj ulici 43 djece", govori Velimir Matković.

Upravo se čita

Image
pratite na rtl-u

RTL DANAS OD 19 SATI! Hrvatska je u Schengenu, pričamo s glavnim ravnateljem policije

"Mi govorimo o teškoj kategoriji pasa, to su sve gromade od pasa, dakle veliki pasi. I to nije za šaliti se. Imali smo slučaj prije dvije godine da je mladića napalo na području Splita", dodaje.

No stručnjaci tvrde da ovaj čopor nije agresivan i da se boji ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Opravdano sumnjamo da psi koji su ugrizli čovjeka na TTTS nisu iz iste grupe pasa, to je to. Ovi pasi do sada nisu napadali, ali što znači da neće u budućnosti", kazuje Leonardo Krnčević, djelatnik koncesionara za uklanjanje životinje.

Upravo da do toga ne dođe, od idućeg tjedna kreću dežurstva. Pse će pokušati ukloniti s ulice. Gradonačelnik Solina ističe da cilj nije likvidacija pasa.

"Vjerujem da sada kad smo dogovorili način rješavanja tog problema naći na adekvatan način zbrinjavanja tih pasa lutalica koje za sada nisu napadali, ali nikad ne znate", kaže gradonačelnik Dalibor Ninčević.

Psi koji sada predstavljaju prijetnju na ulicu su završili zbog neodgovornih vlasnika i postali problem mještanima koji se s njima svakodnevno susreću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Pričali smo s bivšim senatorom Rickom Santorumom o tome što zamjera Trumpu i što radi u Hrvatskoj

Više s weba