otoci su najveći problem

Petina poštara je u samoizolaciji! Dalmatinci će morati duže čekati svoje pošiljke od ostatka Hrvatske

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

Korisnike su zamolili za razumijevanje i zahvaljuju se na strpljenju te dodaju da bi se stanje trebalo normalizirati u sljedećih desetak dana

13.1.2022. u 17:40/ RTL Vijesti

Posljedice pandemije odrazile su se i na poslovanje Hrvatske pošte. Objavili su na službenim stranicama da je velik broj poštara u Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji u samoizolaciji pa su zbog toga moguća kašnjenja pošiljaka.

"Ukupno je više od 20 posto poštara u ove dvije županije u samoizolaciji što je veliko opterećenje za preostale kolege, posebice na područjima gdje svi redoviti poštari izbivaju s posla. Međutim, poštari koji su na dostavi ulažu dodatne napore kako bi svi korisnici svoje pošiljke primili na vrijeme", poručuju iz HP-a.

Image
na autocesti kod ploča

Jučer je izgorio kombi Hrvatske pošte, šteta veća od 100 tisuća kuna: Oštećeni će dobiti odštetu

Image
na autocesti kod ploča

Jučer je izgorio kombi Hrvatske pošte, šteta veća od 100 tisuća kuna: Oštećeni će dobiti odštetu

Najveće je opterećenje u dostavi pošiljaka na otoke, u Dalmatinsku zagoru, dubrovačko zaleđe te u Kaštel Štafiliću, Stonu i Trogiru. No, iz HP-a poručuju da su angažirali zamjene, preraspodijelili radno vrijeme te prekovremenim radom i radnim subotama rizik od kašnjenja smanjili na najmanju moguću mjeru.

Korisnike su zamolili za razumijevanje i zahvaljuju se na strpljenju te dodaju da bi se stanje trebalo normalizirati u sljedećih desetak dana.

Više s weba

Pročitajte još

Image
PRVI ovogodišnji ugriz

Istrijana ugrizao poskok, on nastavio s branjem šparoga, presvukao se pa tek onda otišao na Hitnu

Više s weba