simbol propusta sustava

Danas počinje suđenje za smrt malene Nikoll. Saslušat će se svjedoci: 'Centar je ostao kamena srca, nije reagirao'

Image
Foto: RTL

Nikoll je postala simbol svih propusta sustava nakon čega je ministar Aladrović najavio sveobuhvatnu reformu

11.4.2022. u 8:40/ RTL Vijesti

Na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu danas počinje suđenje za smrt malene Nikoll koja je pretučena.

Djevojčicu je majka nekoliko dana prije smrti odgurnula, pri čemu je malena pretrpjela fatalne ozljede glave i tijela, a i prije je bila emocionalno zanemarena te psihički i tjelesno zlostavljana. To je bio ogroman propust Centra za socijalnu skrb.

Suđenje će voditi sudac Slaven Vidmar. Saslušat će se brojni svjedoci, počevši od udomitelja, najbliže rodbine pa sve do djelatnika Centra za socijalnu Skrb Nova Gradiška te relevantnih stručnjaka.

Moraju se utvrditi sve okolnosti pod kojima je živjela malena Nikoll koja je nakon dvije godine vraćena svojim biološkim roditeljima nakon što je živjela s udomiteljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
umrla od ozljeda

Malena Nikoll umrla je prije godinu dana, a njezina smrt bila je fatalna greška sustava. Domovi su na rubu izdržljivosti

Image
umrla od ozljeda

Malena Nikoll umrla je prije godinu dana, a njezina smrt bila je fatalna greška sustava. Domovi su na rubu izdržljivosti

Nikoll je postala simbol svih propusta sustava nakon čega je ministar Aladrović najavio sveobuhvatnu reformu. Sustav i dalje nije dovoljno dobro uređen te socijalni radnici poručuju da su na deseci djece trenutno u Hrvatskoj potencijalni novi slučajevi ovakve tragedije.

Tjedan dana prije početka suđenja u slučaju malene Nikoll Udruga Veronica Vera organizirala je prosvjed ispred Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška i ispred Županijskog suda u Slavonskom Brodu. 

Upravo se čita

Image
OČEVID U TIJEKU

U Zagrebu opet u zrak dignut bankomat

"Centar je ostao kamena srca, nije reagirao. Njihova je odgovornost na svjetlu dana. Ništa se od tad nije promijenilo, nitko ništa nije naučio", poručila je tada Stela PrislanFujs, dr.sc koordinatorica udruge i dodala kako se nada da će najavljena reforma socijalne skrbi donijeti pomake u radu sustava

Više s weba

Pročitajte još

Image

Dok dioničari i inozemni analitirači ne vjeruju da će Lex Agrokor pomoći, Toni Ramljak najavljuje svježi novac i plaće

Više s weba