Evo što se dogodilo

Danka Derifaj objašnjava detalje priče zbog koje ju je Marko Perković Thompson optužio za provalu

thumbnail
14.8.2021. u 19:20/ RTL Danas

Stanari zgrade na adresi Ivana Pavla II. 23 u splitskom naselju Žnjan, pozvali su nas kako bi nam ispričali priču o sporovima koje već sedmu godinu vode s pjevačem Markom Perkovićem Thompsonom

Zbog nekretninskog spora između stanara u zgradama na splitskom Žnjanu, ekipa RTL-ove Potrage uputila se istražiti priču koja se trebala emitirati nakon ljetne stanke. 

No zbog snimanja na krovu susjedne zgrade, koji je Marko Perković Thompson prisvojio kao dio svog dvorišta, pjevač je RTL-ovu novinarsku ekipu optužio za provalu i pokrenuo medijsku lavinu netočnih informacija i govora mržnje prema istraživačkoj novinarki Danki Derifaj, ali i novinarskoj struci. 

Stoga Danka Derifaj objašnjava o čemu je, zapravo, riječ.

Stanari zgrade na adresi Ivana Pavla II. 23 u splitskom naselju Žnjan, pozvali su ekipu Potrage kako bi ispričali priču o sporovima koje već sedmu godinu vode s pjevačem Markom Perkovićem Thompsonom koji se uselio u vilu izgrađenu nakon njihovih kaskadnih zgrada. Vilu na susjednoj čestici je dobio zamjenom za stan u Zagrebu, a zatim je počeo potraživati sve dijelove nekretnina zgrade u kaskadama ispod sebe jer ulaze u njegovu česticu.

"Tu gore je njegov bazen koji je on proširivao pa mi je tu poplavilo. I tamo je kupatilo koje on kaže da je na njegovoj čestici", ispričala je stanarka Marica Pintar. 

"Sud je dosudio da ja izađem iz oko 80 kvadrata", kaže stanar Branko Miodrag.

Thompson se naslijeđenim pravom od bivšeg vlasnika Zorana Sikirice, upisao i na dio zgrade u kojoj naši sugovornici žive, te na osnovu toga zauzeo krov. Branko Miodrag, pozvao nas je na krov svoje zgrade da se uvjerimo u stvarno stanje, objašnjavajući da je protupožarni pristup krovu zazidan pa je kao predstavnik stanara morao postaviti priručne protupožarne stepenice. 

Image
Sve pogledajte u Potrazi

RTL-ova ekipa i Danka Derifaj nisu provalili u kuću Marka Perkovića Thompsona. Evo o čemu se radi

Image
Sve pogledajte u Potrazi

RTL-ova ekipa i Danka Derifaj nisu provalili u kuću Marka Perkovića Thompsona. Evo o čemu se radi

"Evo tu se vidi crta između naše i njegove čestice. To je granica čestice zemlje", pokazao je Miodrag.

"Podržavate li provalu?"

Naša ekipa niti u jednom trenutku nije stupila na česticu u vlasništvu Marka Perkovića Thompsona, držali smo se granica čestice na kojoj se nalazi krov naših sugovornika. Iako na zajedničkim prostorima ne bi smjela biti postavljena kamera bez suglasnosti svih ostalih suvlasnika zajedničkih prostora zgrade, Thompson ju je postavio.

Montiranu snimku našeg penjanja plasirao je portalu Narod.hr koji je, bez da je kontaktirao našu novinarsku ekipu, objavio da smo provalili u kuću Marka Perkovića Thompsona, iako su svjesni da smo novinarska ekipa.

Upravi RTL-a upit s pitanjem "podržavate li provalu" poslali su tek desetak minuta prije nego što su objavili tekst. Policija je potvrdila da nisu zabilježili kazeno djelo teška krađa provaljivanjem. 

Upravo se čita

Image
SLIJEPI PUTNIK?

Sin mu bio u neredima u Grčkoj pa je tata okrenuo nekoliko brojeva? Iz Dinama ni potvrde, ali ni demantira

"Policijski službenici su postupali po dojavi, izašli na teren, obavili potrebne provjere i razgovore, te iz svega provedenog nisu utvrđeni elementi prekršaja, niti kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti", priopćila je policija.

Klevetnički tekst

Dakle, da doslovce nacrtamo. U nastavku je satelitski prikaz spornih čestica. Crvena je vlasništvo Marka Perkovića Tompsona na adresi Put Radoševca. Zelena, po kojoj se kretala RTL-ova ekipa, je u suvlasništvu svih stanara stambenog bloka na adresi Ivana Pavla II. 23 no Thompson ju uporno želi prikazati kao svoje vlasništvo iako nije tako opisana u zemljišnim knjigama.

Image
Foto: Katastar
Image
Katastar

"Prvo što je neobično je što on tvrdi da je vlasnik, a na vlasničkom listu piše da je suvlasnik. Drugo, za taj udio su upisani samo brojevi, ali ne i opis ili ime toga dijela koji je predmet suvlasništva. Prema Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, postoje zajednički dijelovi zgrade, u ovom slučaju krov na kojem su instalacije zgrade  koje zahtijevaju i održavanje i popravke, kaže Marijana Bucat, arhitektica.

Samouvjereni pjevač je klevetnički tekst Narod.hr-a objavio na svojoj službenoj facebook stranici tako pokrenuvši lavinu govora mržnje i poziva na nasilje od strane stotina njegovih pratitelja, na koje ne reagira. RTL-ova ekipa koja se u trenutku pokretanja ove hajke nalazila u Splitu radeći svoj posao, iz straha za sigurnost bila je prisiljena podnijeti kaznenu prijavu policiji.

Potraga istražuje ovaj slučaj i cijelu ćete priču moći pogledati 23.8. na početku nove sezone.

Image
Foto: vlasnički list mp thompson
Image
vlasnički list mp thompson
Trag divljači
Laži sa mnom
Superstar
Blagoslovljeni kćerima
Život na vagi
default_cta
90 dana: Životi samaca
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Ljubav u divljini

Više s weba

Pročitajte još

Image
superstar

Prekrasna Sara pjeva za Bebeka, zaručena je za poznatog glumca i tvrdi: 'Ne odustajem od glazbe'

Više s weba