ostaju li u koaliciji?

Detalji trosatnog sastanka: Pupovca tražili da povuče izjave o NDH, on bio neodređen

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Čelnik SDSS-a Milorad Pupovac trebao bi se uskoro još jednom sastati nasamo s premijerom Plenkovićem

7.9.2019. u 9:51/ Hina

Ni nakon jučerašnjeg skoro trosatnog sastanka lidera SDSS-a i drugih predstavnika vladajuće koalicije s predsjednikom Vlade nije jasno hoće li SDSS otići ili ostati dio Plenkovićevog tima, piše u subotu Jutarnji list.

Osim priprema za početak jesenjeg zasjedanja Sabora (18. rujna), glavna tema sastanka bili su odnosi u vladajućoj koaliciji narušeni nakon što je, poslije napada na naše građane srpske nacionalnosti u kafiću u Uzdolju, lider SDSS-a Milorad Pupovac dao intervju u kojemu je današnju Hrvatsku usporedio s ustaškom NDH te poručio kako je Hrvatska postala faktor nestabilnosti u regiji, donosi dnevnik.

Na sastanku su uz premijera Plenkovića bili predsjednik Sabora Gordan Jandroković, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, predsjednici HNS-a i HSLS-a Ivan Vrdoljak i Darinko Kosor, Branko Hrg, Vladimir Bilek iz kluba zastupnika Milana Bandića, zastupnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin te Milorad Pupovac i SDSS-ov saborski zastupnik Boris Milošević.

Kako Jutarnji doznaje od jednog sudionika sastanka i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković od Pupovca su zatražili da reterira, tj. da povuče ili pojasni svoje izjave o usporedbi Hrvatske s NDH i Hrvatskoj kao faktoru nestabilnost u regiji, a koje su i HDZ-u i nekim drugim strankama u vladajućoj koaliciji potpuno neprihvatljive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čelnik SDSS-a Milorad Pupovac, kažu sugovornici dnevnika, trebao bi se uskoro još jednom sastati nasamo s premijerom Plenkovićem, a idući tjedan ta bi se priča napokon trebala zatvoriti. Stav HDZ-a i ostalih koalicijskih partnera jest da se to treba dogoditi prije početka zasjedanja Sabora te da koalicija u ovom sastavu treba opstati, piše Jutarnji list.

Više s weba

Pročitajte još

Image
OTKRILA SVE DETALJE

Vučković oko spornih SMS-ova: 'Nisam tražila pojedinačne usluge, poruke sam slala...'

Više s weba