'PARALIZIRAN OD TUGE I BOLI'

Dežulović o Matijanićevoj smrti: 'Imam tri pitanja za ministra zdravstva. Svaki odgovor je za ostavku'

Image

Dežulović je napisao da je svaki odgovor za ostavku ministra, premijera i cijele Vlade

7.8.2022. u 21:19/ RTL Vijesti

Novinar i književnik Boris Dežulović na Facebooku je objavio status nakon smrti novinara Vladimira Matijanića. Prenosimo ga u cijelosti:

"Tog petka na terasi sam zajedno s Rosom prestravljen slušao izravni telefonski prijenos Deinog očaja pred zatvorenim vratima njihovog malog podstanarskog stana, sat i deset minuta nijemog užasa prekidanog iznutra zvukovima pumpe za kisik i Pukinog lajanja.
Paraliziran od bijesa i tuge, dva i pol dana nisam o tome rekao ni napisao ni riječi. Skromna pamet i nešto bogatije iskustvo naložili su da ne žurim. Reći ćeš ili napisati nešto što ćeš požaliti. Smiri se.
Danas, nakon dva dana, smiren i hladne glave imam samo jedno pitanje za ministra zdravstva. Dobro, tri. Da je pred hitni infektološki odjel stigla crna limuzina s nadbiskupom Bozanićem, sa svim dijagnozama i simptomima poput Vadinih, da li bi mu rekli da nema potrebe za hospitalizacijom? Da je hitnu pomoć samo jednom, a ne dvanaest puta, zvala supruga premijera Plenkovića, sa svim dijagnozama i simptomima poput Vladinih, da li bi mu rekli da ne treba u bolnicu i da piša u lonac? Da je hitna pomoć nakon tri dana stigla u kuću nekog HDZ-ovog županijskog pročelnika s istim dijagnozama i simptomima poput Vladinih, da li bi mu rekli da nije za bolnicu, preporučili da jede slane štapiće i otišli?
Molim, samo kratak odgovor: da ili ne?
Ne, ne, vrlo jednostavno: da ili ne?
Pitanje je, jasno, kolokvijalno. Svaki je odgovor za ostavku ministra, premijera i cijele Vlade, proglašenje Dana poraza i domovinske zaludnosti, fajront i raspuštanje besmislene hrvatske države.
Danas, nakon dva dana, smiren i hladne glave je*m vam mater svima, do posljednjeg. Mater vam je*m", napisao je Dežulović na Facebooku.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Građani pohrlili na ponudu godine: 276 vozila državnih institucija na bubnju s početnom cijenom od 200 kuna

Više s weba