grmljavinska nevremena

DHMZ za dijelove Hrvatske izdao žuta i narančasta upozorenja: 'Zaštitite sebe i imovinu'

Image
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Posebno upozorenje izdano je za pomorce

24.9.2022. u 18:31/ RTL Vijesti

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) izdao je žuta i narančasta upozorenja za dijelove Hrvatske za nedjelju. Žuto upozorenje izdano je za područje Karlovačke županije, Istre, Kvarnera, te Zadarske, Dalmatinske i Dubrovačke županije, a narančasto za Gorski kotar i Liku.

U Gorskom je kotaru i Lici mjestimice moguća obilnija oborina, a prognostičari su procijenili da bi količina padalina mogla premašiti 100 milimetara.

"Budite spremni zaštititi sebe i svoju imovinu. Moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže. Također je moguć prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom. Opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima", upozorili su iz DHMZ-a.

Nešto manje oborina biti će u Dalmaciji i Istri, no upozoravaju se građani na mogućnost grmljavinskih nevremena. Moguće je jako, mjestimice i vrlo jako jugo s najjačim udarima vjetra od 35 do 50 čvorova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
prognoza dorijana ribarića

Još danas sunčano i suho: Ubrzo nam stiže kiša, nestabilno uz nešto ugodnije jutarnje temperature

Image
prognoza dorijana ribarića

Još danas sunčano i suho: Ubrzo nam stiže kiša, nestabilno uz nešto ugodnije jutarnje temperature

Posebno upozorenje izdano je za pomorce.

"Iako su uobičajene i česte u ovoj regiji, očekuje se lokalno ili potencijalno opasne brzine vjetra koje uzrokuju valove rizične za manja plovila. Neiskusni pomorci, posebno oni koji upravljaju manjim brodovima, trebali bi izbjegavati plovidbu u tim uvjetima i obratiti pozornost na pomorsku prognozu te pri planiranju razmotriti vjetar i uvjete na moru. Moguće je da neki katamarani neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu", stoji u objavi DHMZ-a.

Upravo se čita

Image
DRŽI GA NA OKU

Svjetski boksački prvak poslao ozbiljnu prijetnju Messiju: 'Moli Boga da te ne nađem'

Više s weba

Pročitajte još

Image

Probijanje leda na Odri

Više s weba