PREDIZBORNA KAMPANJA

Blaženka Divjak: 'Treba gledati tko je radio, a ne tko je samo puno galamio'

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Sve ono što smo obećali smo i izvršili, tvrdi Divjak

2.7.2020. u 11:42/ Hina

Ministrica znanosti i obrazovanja i nezavisna kandidatkinja na listi HNS-a u III. izbornoj jedinici Blaženka Divjak u četvrtak je u Krapini pozvala građane da prilikom glasovanja na izborima pogledaju rezultate, odnosno da gledaju „tko je radio, a ne tko je samo puno galamio”.

Image
vjerujete li mu?

Štromar predao izborne liste: 'Iduća vlada će biti najbolja jer će u njoj biti HNS'

Image
vjerujete li mu?

Štromar predao izborne liste: 'Iduća vlada će biti najbolja jer će u njoj biti HNS'

„Na početku mog mandata prije tri godine, što se obrazovanja i znanosti tiče, doslovno smo imali spaljenu zemlju”, ustvrdila je Divjak te dodala kako je tada prevladavala rasprava oko ideoloških tema, dok je danas drugačija situacija. Nikad više novaca u školama, u tijeku je reforma, a za svu djecu u Hrvatskoj osigurani su jednaki uvjeti, istaknula je.

U Krapinsko-zagorskoj županiji uvijek su, kaže, imali dobro podršku u svim reformama.

„Ljudi su tu sigurni da se domoljublje iskazuje tako da se radi, da se ovdje ostaje i da se radi za one koji su nama najvredniji, a to su naši učenici, djeca, studenti”, rekla je Divjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog velikog se ulaganja u opremu i edukaciju, nastavila je Divjak, Hrvatska jako dobro uhvatila u koštac s pandemijom koronavirusa što se obrazovanja tiče. Kod odaziva na nastavu na daljinu, Hrvatska je bila među najboljima u Europskoj uniji, a to ne bi bilo moguće da se nismo dobro pripremili, naglasila je.

Divjak je podsjetila i kako je Vlada postala osnivač Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina, a to se godinama pokušavalo učiniti.

Upravo se čita

Image
ZA DANAS

Iz lockdowna u Kini javila se Hrvatica: 'Testiramo se svako jutro, upozore ako si bez maske'

„Neću ulaziti u postizborno vrijeme, već ću zamoliti građane da prije svega pogledaju rezultate. Sve ono što smo obećali smo i izvršili. Reforma, opremanje, najbolje šanse za našu djecu, nikad više novaca u obrazovanju i znanosti – tako to mora biti i dalje”, rekla je Divjak.

Dodala je kako će to osigurati da djeca ostanu u Hrvatskoj i to u dobrim uvjetima te da imaju jednake šanse kao bilo gdje u Europskoj uniji ili u svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Prema tome, treba razmišljati kada se zaokružuje na izborima, treba gledati tko je radio, a ne tko je samo puno galamio”, naglasila je Divjak.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Bin Laden dobio nasljednika

Više s weba