HITNA REAKCIJA GA SPASILA

Dječak iz Udbine stabilan, ali pod nadzorom. Tijekom zaprimanja u KBC Rijeku gubio svijest, imao krvarenja kože

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Potvrđeno je kako ima bakterijski meningitis

3.8.2022. u 14:34/ RTL Vijesti

Jedanaestogodišnjak iz Udbine koji je zaprimljen u gospićkoj bolnici, a potom helikopterom hitno prevezen u KBC Rijeku zbog gnojnog meningitisa, javlja Jutarnji list, i dalje je smješten na intenzivnoj njezi.

Kako govori zamjenica šefice Klinike za pedijatriju KBC Rijeka, Ana Milardović, dijagnoza je bakterijski meningitis, "ali je za sad hemodinamski i respiratorno stabilan".

Govori kako je kod malenog upozoravajuće bilo kožno krvarenje koje zahtijeva dodatni oprez, a i kako je dijete konstantno mijenjalo stanje svijesti.

Image
bio je jako loše

Spasili život dječaku iz Udbine: Digli helikopter, imao je meningitis koji može odnijeti život za dva sata

Image
bio je jako loše

Spasili život dječaku iz Udbine: Digli helikopter, imao je meningitis koji može odnijeti život za dva sata

"Nakon što je smješten u jedinicu intenzivnog liječenja krenula je dijagnostika i vrlo brzo potvrđeno je da ima bakterijski meningitis. Nastavili smo s mjerama intenzivnog liječenja, a vrlo je važno da je i dalje zadržao hemodinamsku i respiratornu stabilnost", kaže i ističe kako je nakon osam sati liječenja svijest dječaka bolja, a zaustavljeno je i napredovanje krvarenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaključuje i kako se može reći da je dječak od jutra stabilno, ali da postoje određene neizvjesnosti te se još uvijek mora nalaziti na odjelu intenzivne njege jer, između ostalog, zahtijeva i vrlo strogo praćenje.

Više s weba

Pročitajte još

Image
NISU BAŠ BILE BLAGONAKLONE

Provjerili smo što o potencijalnom ministru zdravstva misle neke njegove pacijentice!

Više s weba