SJEĆANJE NA ANAMARIJU

Djevojčica koja je poginula u zagrebačkom potresu dobila svoj mural na obnovljenoj školi

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Tomašević kaže kako je riječ o školi otvorenoj prije 120 godina, no može reći da otvaraju novu školu, jer je ojačana tako da može izdržati i jači potres od onog koji je nažalost pogodio Zagreb

5.9.2022. u 17:58/ J.S./Hina

Danas je započela nova školska godina, a tom je prilikom zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević otvorio jednu od najteže u potresu oštećenih škola - Osnovnu školu "Dr. Ivan Merz".

U cjelovitu obnovu te škole uloženo je gotovo 60 milijuna kuna, od čega je pola dobiveno je iz fondova Europske unije. Tomašević je izrazio nadu da će gotovo cijelu tu investiciju povući iz EU fondova.

A škola je dobila i jedno novo dodatno ruho. Za djevojčicu koja je poginula u ožujku prije dvije godine u Zagrebu, Anamariju Carević oslikan je mural koji je upravo njoj posvećen.

Uz sliku i datum 15-godišnje djevojčice stavljeni su i stihovi Prljavog kazališta iz pjesme "Heroj ulice".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Image
Robert Anic/PIXSELL

Tomašević kaže kako je riječ o školi otvorenoj prije 120 godina, no može reći da otvaraju novu školu, jer je ojačana tako da može izdržati i jači potres od onog koji je nažalost pogodio Zagreb prije dvije i pol godine. Uređena je i opremljena kao jedna od najmodernijih u Hrvatskoj.

"Iznimno mi je drago da se nakon godinu i pol dana radova škola konačno otvorila, da učenici i nastavnici više neće morati biti u drugim školama nego ovdje svoj na svome", istaknuo je Tomašević.

Upravo se čita

Image
Paket kod policije

Ukrajinsko veleposlanstvo u RH dobilo paket sa životinjskim očima! Oglasila se policija

Više s weba

Pročitajte još

Image

Pripazite što kupujute!

Više s weba