OGLAS

nema društvo

Djevojčica s autizmom dobila smještaj. Ovog vikenda bit će jedino dijete u zgradi: 'Neće joj ništa nedostajati'

Image
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

'Mi imamo prije svega djecu osnovnoškolske i srednjoškolske dobi. Preko vikenda se ustanova obično zatvara i nemamo nikoga na smještaju. Međutim, mi smo registrirani i za krizni smještaj, Ministarstvo je donijelo odluku da se djevojčica smjesti k nama, i ona je dobro i kvalitetno zbrinuta' rekla je voditeljica Centra

29.9.2023. u 10:39/ Hina

Djevojčica (6) s autizmom, čija je majka na dugotrajnom liječenju, otac na nepoznatoj adresi, a nitko od šire obitelji ne može preuzeti skrb, jedino je dijete predškolske dobi u centru "Slava Raškaj", a ovog vikenda bit će jedino dijete u cijeloj ogromnoj zgradi u zagrebačkoj Nazorovoj ulici, piše u petak Jutarnji list.

Potvrdila je to Jutarnjem listu Jelena Grabovac, ravnateljica Centra. Do kada tako? - Mi imamo prije svega djecu osnovnoškolske i srednjoškolske dobi. Preko vikenda se ustanova obično zatvara i nemamo nikoga na smještaju. Međutim, mi smo registrirani i za krizni smještaj, Ministarstvo je donijelo odluku da se djevojčica smjesti k nama, i ona je dobro i kvalitetno zbrinuta.


Image
TKO JE ZAKAZAO?

Katarina Brečić o djevojčici s autizmom: '5 dana trajala je drama, napokon su za nju našli smještaj'

Image
TKO JE ZAKAZAO?

Katarina Brečić o djevojčici s autizmom: '5 dana trajala je drama, napokon su za nju našli smještaj'

Organizirali smo se u smjene, pa joj ni preko vikenda neće ništa nedostajati. Organizirali smo odgajatelja, medicinsku sestru, psihologa, rehabilitatora, sve ostale potrebne službe, kao i rad kuhinje - nabraja ravnateljica.

Svi će ti stručnjaci i kuhinja raditi kako bi skrbili o jednom djetetu u ustanovi koja, bez obzira za što bila registrirana, očigledno ne služi trajnom smještaju niti ima iskustva u skrbi o tako maloj djeci s teškoćama.

Do kada će moći tako? - Gledajte, mi ćemo se brinuti o djetetu sve dok Ministarstvo ne izmijeni odluku. Naravno da nismo idealan trajni smještaj te da nadležni područni ured Hrvatskog zavoda za socijalni rad intenzivno radi da bi joj našao najbolje moguće rješenje, ali dok je kod nas, ništa joj neće nedostajati - poručuje ravnateljica.

No, iz odgovora Ministarstva ne proizlazi da smatraju da ovaj smještaj nije baš adekvatan, piše novinarka Jutarnjeg lista Kristina Turčin.

POGLEDAJTE VIDEO: Ispovijest psihologinje o djevojčici (6) koju nitko nije htio: 'Osjetila sam knedlu i rekla - idem to napraviti'


Viola boje mora
Love island Australija
Svjetsko prvenstvo u rukometu za žene 2023.
Palm springs
Ljubav je na selu
default_cta
Konobari do daske
Igra moje sudbine
Život na vagi
Tri sestre
Barapapa
default_cta

Više s weba

Pročitajte još

Image
ISKRENO PRIJATELJSTVO

Petar Šegedin skoro se rasplakao zbog svog cimera iz 'Superstara'


Više s weba