SUŽIVOT S KORONAVIRUSOM

Dobre vijesti iz Istre: Više izliječenih nego zaraženih, načelnik Kozlevac uputio apel građanima

Image
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Danas na grobljima biti redari koji će kontrolirati red kao i broj ljudi

1.11.2020. u 9:55/ Hina

U Istri u nedjelju ima više izliječenih nego zaraženih - 34 je nova slučaja zaraze koronavirusom, a izliječena je 41 osoba, izvijestio je u nedjelju istarski Stožer civilne zaštite.

Image
SUŽIVOT S KORONAVIRUSOM

Najnoviji podaci Stožera: Zabilježeno 2.179 novih slučajeva zaraze, preminulo 16 osoba

Image
SUŽIVOT S KORONAVIRUSOM

Najnoviji podaci Stožera: Zabilježeno 2.179 novih slučajeva zaraze, preminulo 16 osoba

"Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 440 uzoraka briseva na Covid-19 te je potvrđeno 34 novozaraženih osoba s područja županije. Kod četiri osobe epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima  i to dvije osobe iz Kosova, te po jednu iz Rijeke i Zagreba, za 24 osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe dok je epidemiološka obrada u tijeku za šest osoba", rekao je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

Od jučer je u Istri izliječena 41 osoba, trenutno je 295 aktivnih Covid-19 pozitivnih osoba dok su u samoizolaciji 494 osobe.

Načelnik Kozlevac potvrdio je kako će danas na grobljima biti redari koji će kontrolirati red kao i broj ljudi pa je stoga još jednom apelirao na sve građane da nose zaštitne maske i da se suzdrže od srdačnih pozdrava te da vode računa o distanci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ime Stožera zahvaljujem se Porečkoj i Pulskoj biskupiji koja će sve mise i sve druge svečanosti i obrede prilagoditi epidemiološkim mjerama. Ako će netko ipak otputovati u druge krajeve s djecom, bilo bi dobro da po povratku ostanu nekoliko dana kod kuće i da se jave školi jer želimo spriječiti daljnji ulazak virusa u zajednicu, ne samo u obrazovni sustav jer to izaziva lančanu reakciju", poučio je Kozlevac.

Više s weba

Pročitajte još

Image
IDUĆA DVA TJEDNA

Od sad vozimo i kuhamo skuplje. Poskupilo gorivo, ali i plin, ovo su nove cijene

Više s weba