DRUGI KRUG IZBORA U PUNOM JEKU

Đogaš: 'Puljak lažima i obmanama prikriva nesposobnost'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Đogaš je ocijenio glupošću Puljkovu izjavu da se kao lokacija kompostane razmatra i Karepovac

4.7.2022. u 14:47/ Hina

Nestranački kandidat HDZ-a za splitskoga gradonačelnika Zoran Đogaš optužio je u ponedjeljak protukandidata iz stranke Centra Ivicu Puljka da se služi lažima i obmanama i tako, kako je rekao, krije svoju kroničnu nesposobnost.

Po Đogaševim riječima, Puljak ne govori istinu kad kaže da je nakon dolaska na vlast zatekao Grad u teškoj financijskoj situaciji i s golemim minusom.

"Puljak je preuzeo Grad Split u lipnju 2021. s 57 milijuna kuna na računu, a ostavio ga je 8. travnja 2022. u minusu od 18 milijuna kuna. To začuđuje svakog normalnog, i ta Puljkova kronična nesposobnost završit će u drugom izbornom krugu", istaknuo je Đogaš.

Po njegovim riječima, Puljak laže i kada govori da je on počeo projekt domaćinstva Splita za Europske igre 2027.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ANALIZIRAO PODATKE

Puljak: HDZ manipulira izbornim brojkama i pokušava zavarati javnost

Image
ANALIZIRAO PODATKE

Puljak: HDZ manipulira izbornim brojkama i pokušava zavarati javnost

"Odluka o kandidaturi je već trebala biti donesena, ali je raspad Gradskog vijeća sve prolongirao", istaknuo je Đogaš i dodao da Puljak govori o europskim olimpijskim igrama, ali takvo što ne postoji, što govori o Puljkovu nepoznavanju stvari.

Đogaš smatra kako Puljak ne govori istinu i kad najavljuje da će projekt uređenja Žnjana pričekati da završi sezona jer se ljudi kupaju na toj plaži. Po njegovim riječima, nitko ne vjeruje Puljkovim obećanjima jer on u godinu dana "nije ništa napravio glede Žnjana".

Upravo se čita

Image
ZAGRIJAVANJE ZA BRAZILCE

VIDEO Hrvatski navijači ponovno oduševili koreografijom: Jedan Vatreni je došao do njih

Đogaš je ocijenio glupošću Puljkovu izjavu da se kao lokacija kompostane razmatra i Karepovac.

"Karepovac nije i ne može biti opcija za kompostanu te postoji isplanirani projekt kompostane u Kaštel Štafiliću", poručio je Đogaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skandaloznim je ocijenio izjave Puljkova pročelnika, ne spominjući mu ime, da su poduzetnici, građani i arhitekti krivi što je na čekanju 1700 građevinskih dozvola.

Na upit kako komentira zaustavljanje proizvodnje u splitskom Brodogradilištu, što se, kako je rekao novinar, nikada dosad nije dogodilo, Đogaš je odgovorio kako tu informaciju još nema, ali je očekivao da će se to dogoditi.

"To nije u ingerenciji Grada, ali mora se pokazati socijalna osjetljivost prema radnicima", poručio je Đogaš.

Kandidat HDZ-a za zamjenika gradonačelnika Tomislav Šuta objasnio je kako bi Grad mogao potpisati ugovor o "prolongaciji duga splitskog škvera".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šuta je za Hinu rekao da je Grad u predstečajnoj nagodbi vjerovnik koji je prijavio tražbine od pet milijuna kuna. Tražbine se odnose na komunalne naknade i taj će iznos rasti svaki mjesec jer će stizati računi za njihovo plaćanje, rekao je Šuta, koji smatra da bi Grad iz svojeg proračuna mogao jednokratno pomoći radnicima Brodogradilišta.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Dok dioničari i inozemni analitirači ne vjeruju da će Lex Agrokor pomoći, Toni Ramljak najavljuje svježi novac i plaće

Više s weba