TUGA U GLINI

Dogradonačelnica Gline nakon tragedije u Biogradu: 'Razrednica je van sebe, sva djeca su van sebe'

18.6.2022. u 20:40/ Matea Klišanin

Dječaku iz Gline usprkos pruženoj pomoći, nažalost nije bilo spasa

Uobičajeni dan na plaži, studentu šeste godine medicine, prekinuo je poziv u pomoć. Šesnaestogodišnji dječak nije davao znakove života. Kupao se s prijateljima, te je sam krenuo prema obali, no ubrzo je pronađen u besvjesnom stanju. Iznijeli su ga kupači i počela je reanimacija.

"Tamo se već nalazila jedna medicinska sestra iz Siska i jedan stariji muškarac. I oni su ga već počeli reanimirati i onda sam i ja došao pomoć. I to je onda trajalo negdje oko pola sata, dok je došla hitna pomoć iz Benkovca. Znači, ne hitna pomoć iz Biograda, nego iz Benkovca", kaže Lukas Kvartuč, student medicine.

Tim iz Benkovca krenuo je jer je hitna iz Biograda bila na putu za Zadar, gdje su hitno vozili srčanog bolesnika.

"Tada u međuvremenu pojavila se ova intervencija s nemilim događajem koji se uputio najbliži tim iz Benkovca, koji su stigli za 17 minuta. Kako imam informaciju, započela je laička reanimacija, oni su nastavili dali su sve od sebe i nažalost dječaku nije bilo spasa", rekao je Ivo Miletić, glavni tehničar Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije.

Image
horor na moru

Utopio se učenik u Biogradu na moru na plaži Soline prilikom kupanja. Radi se o maloljetniku

Image
horor na moru

Utopio se učenik u Biogradu na moru na plaži Soline prilikom kupanja. Radi se o maloljetniku

Pregledom mrtvozornika nisu pronađeni tragovi, koji bi upućivali na kazneno djelo. U Glini, odakle je dječak i gdje je završavao prvi razred srednje škole, velika tuga. Djeca su otišla na jednodnevni izlet, a čim se doznalo za tragediju, prekinuto je javno događanje.

"Dočekali smo autobus s razrednicom, ona je jednostavno van sebe, sva djeca su van sebe. A mi smo svi van sebe. Nakon tog potresa, nakon pet žrtava i dvije mlade žrtve u Majskim Poljanama, jednostavno ne znam što se dešava u ovom kraju i ovaj mladi dječak je izgubio svoj život", rekla je Branka Bakšić Mitić, dogradonačelnica Gline.

Sugovornik iz hitne smatra da bi veće šanse za preživljavanje dječak vjerojatno imao da je na plaži bio defibrilator. I ovaj budući liječnik, koji ga je spašavao apelira da se plažama osigura takav uređaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovdje bi se trebao nalaziti toranj u kojem se nalazi spasilac i defibrilator. Znači, ako taj spasilac primijeti da nešto nije u redu, odmah mora reagirati i spašavati tu osobu", kaže Lukas Kvartuč, student medicine.

Dječaku iz Gline usprkos pruženoj pomoći, nažalost nije bilo spasa.

Više s weba

Pročitajte još

Image
ima i stranih vlasnika

Kao s razglednice, ali ova gradnja je bespravna. Bageri Državnog inspektorata sad su na Čiovu

Više s weba