RAČUNI EKSPLODIRALI

Dolenec u RTL-u Danas otkrila: Grad će pokriti razliku računa za plin pučkoj kuhinji na Svetom Duhu

thumbnail
27.1.2022. u 19:11/ RTL Vijesti

Založila se za to da se više treba fokusirati na proonalaženje rješenja za visoke cijene plina, a ne toliko na traženje 'tko je kriv' što je plin enormno poskupio

Zamjenica gradonačelnika Zagreba Danijela Dolenc gostovala u emisiji "Danas" i najavila da će grad podmiriti razliku za enormni račun za plin koji je dobila Pučka kuhinja na zagrebačkom Svetom Duhu od 25.000 kuna.

Na pitanje hoće li otpisati dug pučkoj kuhinji, Dolenc je odgovorila: "Pučka kuhinja Sv. Antun Padovanski pruža izuzetno važnu uslugu našim sugrađanima, to je oko 400 obroka dnevno. Da je važna Gradu Zagrebu jasno je iz toga što grad financira pučke kuhinje od 2004. godine, a u proračunu za ovu godinu predviđeno je za njih 700 tisuća kuna. To govorim kako bih pokazala važnost i predanost Grada Zagreba ovoj aktivnosti. Danas je poslijepodne već izašla vijest da je gradonačelnik najavio da ćemo rebalansom pokriti razlike u cijenama za plin, to će Grad apsorbirati i tako omogućiti da ni na koji način ne ugrozimo aktivnost pučke kuhinje."

Nastavila je da će Zagreb vidjeti koliki će računi biti narednih mjeseci, hoće li biti ovako visoki. Podsjetimo, pučka kuhinja je ranije imala račune niže od 6000 kuna, a sada je stigao račun od 25 tisuća kuna. 

Image
OŠTAR ODGOVOR MINISTRA

Ćorić odgovorio Tomaševiću: 'Neka on i njegova ekipa rade svoj posao. Nedopustivo je da vrtić dobije 3 ili 4 puta veći račun za plin'

Image
OŠTAR ODGOVOR MINISTRA

Ćorić odgovorio Tomaševiću: 'Neka on i njegova ekipa rade svoj posao. Nedopustivo je da vrtić dobije 3 ili 4 puta veći račun za plin'

Na upit, zašto je pučka kuhinja registrirana kao poduzetništvo, odgovorila je da nije sigurna kako su ustanove kategorizirane.

Komentirala je i kritike resornog ministra Ćorića koji je danas optužio Grad Zagreb i gradonačelnika Tomislava Tomaševića za nerad te da zbog toga u Zagrebu poduzetnici plaćaju najskuplji plin, Dolenc je odgovorila: "Prošla je uprava tvrtke Gradska plinara Zagreb opskrba donijela niz loših poslovnih odluka koje su rezultirale gubicima za tu tvrtku i povećanim računima za poslovne korisnike. Tada je u proljeće zapravo  sklapala ugovore po kojima je već tada prodavala plin po cijenama koje su bile niže od tržišnih, a kupovala po varijabilnim cijenama. Kreirala je enorman rizik i posljedice se sada vide." 

Nastavila je da se sve poklopilo s globalnom energetskom krizom, a daje problem Zagreba s plinom, problem koji imaju i druge jedinice lokalne samouprave. Dodala je kako rješenje moraju zajedno tražiti s državom, da se o tome razgovara i da će o rezultatima obavijestiti javnost. 

Treba li netko odgovarati za loš posao, ne samo smjenom, zamjenica gradonačelnika je rekla da 'naravno da treba', ali da se treba manje "fokusirati na to tko je kriv, a više na to da se što prije riješi problem". Zaključila je da prvo treba istražiti jesu li ti poslovi sklapanja ugovora o cijenama plina bili samo loši poslovni potezi prošle uprave ili se radilo o štetnim ugovorima za koje treba i kazneno odgovarati. 

Love island UK
Superstar
Elon Musk Show
Život na vagi
Señorita 89
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Infinity Nado

Više s weba

Pročitajte još

Image
prinova kod Kostelića

Janica Kostelić rodila drugo dijete, brat Ivica ponosan!

Više s weba