Kazna primjerena?

Drakonska kazna Karlovčaninu: poreznici mu u kafiću pronašli aparat za igre na sreću koji je držao na crno

Image
Foto: Thinkstockphotos/Ilustracija

Općinski sud u Karlovcu njega kao odgovornu osobu tako je kaznio s 10.000 kuna kazne, a svaku pravnu osobu po 15.000 kuna. Kako im je objema vlasnik, jasno je da će morati sve skupa platiti čak 40.000 kuna

22.11.2017. u 20:51/ Vijesti.hr

Zbog aparata za elektronske igre na sreću, koji nije prijavio Ministarstvu financija, Karlovčanin će morati platiti kaznu od čak 40.000 kuna. Njegova je nevolja što je vlasnik poduzeća, odnosno kafića u kojem je zatečen sporni aparat u kojemu je tijekom inspekcijskog nazora bilo 375 kuna zarađenih na crno, ali on je vlasnik i drugog poduzeća, onog koje je taj aparat iznajmilo njegovom prvom poduzeću, piše KAportal.

Visoka novčana kazna

Općinski sud u Karlovcu njega kao odgovornu osobu tako je kaznio s 10.000 kuna kazne, a svaku pravnu osobu po 15.000 kuna. Kako im je objema vlasnik, jasno je da će morati sve skupa platiti čak 40.000 kuna.

Sud smatra da je on s ciljem da drugom pribavi imovinsku korist bez odobrenja nadležnog tijela priređivao igre na sreću, čime je ostvario objektivna obilježja kaznenog djela. Smatraju da je prilikom počinjenja kaznenog djela postupao s izravnom namjerom, jer je bio svjestan svojih djela, a sud mu nije našao nikakvih ispričavajućih razloga, zbog čega ga je i proglasio krivim te ga kaznio.

Kazne primjerene?

Sud smatra da su “kazne primjerene težini kaznenog djela, ličnostima okrivljenoga i svim okolnostima slučaja, kao i da će ga na ovaj način odvratiti od daljnjeg činjenja kaznenog djela, a ostalima uputiti jasnu poruku o štetnosti činjenja kaznenih djela i pravednosti kažnjavanja počinitelja”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaki od okrivljenika morat će platiti i troškove postupka u iznosima od po 500 kuna.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Sporni ugovori i neobično javno privatno partnerstvo: Trebamo li nove PET CT uređaje?

Više s weba