OGLAS

zabrinjavajuće

Drastičan pad ponude: Osim konobara, kuhara i čistačica, poslodavci su u potrazi za ove tri kategorije radnika

Image
Foto: Pixsell

Ove godine su tvrtke i javne ustanove prijavile deset tisuća manje slobodnih radnih mjesta nego u istom razdoblju prošle godine

19.3.2021. u 8:01/ RTL Vijesti

Ožujak je donio prvo znatnije smanjenje broja nezaposlenih za približno 5 tisuća u odnosu na kraj veljače, a ako je suditi prema slobodnim radnim mjestima koja su prijavili poslodavci, najtraženija su zanimanja i dalje konobari, kuhari, čistačice i trgovci!

U prva dva ovogodišnja mjeseca tvrtke i javne ustanove prijavile su 32 tisuće slobodnih radnih mjesta, što je deset tisuća radnih mjesta manje nego u istom razdoblju prošle godine te u tom razdoblju zaposlile oko 18 tisuća osoba. Samo u veljači, primjerice, najveći broj slobodnih radnih mjesta (oko 4 tisuće) pristigao je iz djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane koji se oprezno priprema za sezonu te zasad više traži i razgovara nego što zapošljava, piše Večernji list.


Broj oglasa raste Odmah nakon ugostitelja slijedi prerađivačka industrija koja je tražila nešto manje od 3 tisuće radnika, a zaposlila oko dvije tisuće, zatim građevinarstvo koje je imalo više od dvije tisuće otvorenih pozicija, a uspjeli su zaposliti njih 900. Obrazovani sektor je u siječnju i veljači tražio dvije tisuće osoba, a zaposlio tisuću. Među djelatnostima koje su tražile osobu više bile su i zdravstvena zaštita te socijalna skrb koje bi, sudeći prema oglasima, odmah mogle zaposliti oko 4 tisuće zdravstvenih radnika i njegovatelja, kad bi ih našli. Broj nezaposlenih spustio se ovaj tjedan na oko 157 tisuća.


Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
SPRZŽ2023
Viola boje mora
Love island Australija
default_cta
Barbie i njezine sestre
Igra moje sudbine
Život na vagi
Tri sestre
Turbo fast
default_cta
LJNS AU

Više s weba

Pročitajte još

Image
'DOSJE JARAK'

Najveća bol koju roditelj može iskusiti: Ljerki je mezimica izdahnula na rukama, bol je preživjela uz Zvonka


Više s weba