GOSTOVAO U RTL-U DANAS

Državni tajnik otkrio kako teče istraga o obnovi na Baniji: Sva dokumentacija postoji, predaje se krim-polici...

8.1.2021. u 18:55/ Vijesti.hr

U RTL-u Danas gostovao je državni tajnik Središnjeg ureda Nikola Mažar.

U RTL-u Danas gostovao je državni tajnik Središnjeg ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar. 

Na pitanje dokle je došla istraga poslijeratne obnove na Banovini, Mažar je odgovorio da je DORH najavio žurnu istragu. "Ono što mogu reći da pripadnici krim-policije provode terenske izvide, izuzimaju dokumentaciju u interesu istrage. Nadamo se da ćemo, kada završi istraga dobiti odgovore na sva ona pitanja koja zanimaju i nas kao Republiku Hrvatsku, ali i širu javnost", kazao je Mažar. 

Odgovorio je i na pitanje je li njega netko kontaktirao i imaju li oni u uredu određene podatke koji bi mogli pomoći. "Krim-policija provodi izvide, izuzimaju dokumentaciju, odnosno svu dokumentaciju koja je na raspolaganje. Moramo reći da je u ono vrijeme postojalo Ministarstvo obnove i razvitka koje je imalo tu dokumentaciju, ona se nalazi u digitalnom obliku kod nas. Dok u arhivima stoji sve drugo. Sve što bude potrebno i što bude postojalo će se dati i već se daje", kazao je Mažar. 

Otkrio je da su statičari dosad obišli 12.000 objekata. "S informacijama koje dolaze s terena možemo reći da je možda čak i cijela ova priča, nažalost sada tragična, možda bude malo i pozitivnija što se tiče toga broja", kazao je. Na pitanje kakvo je stanje vojarne od kuda su danas evakuirani štićenici doma za starije odgovorio je da su se pojavile pukotine zbog kojih treba provesti dodatne izvide. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Štićenici su izmješteni na sigurno u domove u Ličko-senjskoj županiji, u Karlovcu, Ogulinu i Gospiću i na taj je način to riješeno", rekao je. Otkrio je da je ukupno na raspolaganju 207 državnih stanova za zbrinjavanje. "Od toga 44 stana su kompletno opremljena sa svime za normalan život. Ne mislim samo na krevete nego i na posteljinu, higijenu i posuđe. Već smo uselili devet obitelji, kako u Petrinji i Sisku tako i u Zagrebu. A sutra imamo jedno useljenje u Sisku.", rekao je. 

"Privremeno stambeno zbrinjavanje će moći koristiti sve dok njihove kuće ne budu ponovno napravljene i neće snositi nikakve troškove. Njih će snositi Hrvatska", zaključio je Mažar.  

Upravo se čita

Image
EKSKLUZIVNO ZA DANAS.HR

Sammir otkrio za koga će navijati u ogledu Hrvatske i Brazila: 'Svjesni su svoje kvalitete'

Više s weba

Pročitajte još

Image

Pripazite što kupujute!

Više s weba