kandidatkinja za EK

Dubravka Šuica predstavlja se na saborskom Odboru za europske poslove

22.8.2019. u 14:32/ Hina/P. Mlačić

Dubravka Šuica već je razgovarala s Ursulom von der Leyen

Buduća članica Europske komisije Dubravka Šuica u četvrtak se predstavlja članovima saborskog Odbora za europske poslove, nekoliko sati nakon što ju je Vlada potvrdila kao hrvatsku kandidatkinju za mjesto u glavnom izvršnom tijelu EU-a. 

Premijer Plenković, koji je također na sjednici saborskog Odbora, predstavio ju je u uvodu kao "dobru kandidatkinju s bogatim iskustvom u međunarodnim poslovima". 

"Dobro je poznajete", kazao je Plenković članovima Odbora. "Ima veliko iskustvo, u trećem je mandatu u Europskom parlamentu, bila je saborska zastupnica i gradonačelnica Dubrovnika". 

Dodao je kako se zasad javno ne razgovara o resorima koje bi Šuica kao povjerenica trebala dobiti, ali je dao naslutiti da Hrvatska za nešto lobira. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vodimo intenzivne razgovore sa šeficom Europske komisije, no dopustite još dva do tri tjedna da ona donese tu odluku", kazao je Plenković.

Kazao je i da je bilo "mudro i diplomatski iskusno" što je Šuica već razgovarala s Ursulom von der Leyen. 

Upravo se čita

Image
UTAKMICA ODLUKE

Dalić najavio okršaj s Belgijom i otkrio detalje oko sastava: 'Nema popravnog ispita'

Šuica je na početku obraćanja članovima Odbora također naglasila svoje iskustvo i poručila kako će se posebno zauzimati za ulazak Hrvatske u šengensku zonu.

Oprobeni zastupnici krenuli su s "rešetanjem" Šuice, no onda se umiješao Plenković i obratio se Mostovoj Ines Strenja Linić.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da niste svjesni važnosti Europske unije jer ste jedna od stranaka koje nisu bile tu kad su se prave stranke godinama do dugo u noć borile da uđemo u Europsku uniju", kazao je Plenković. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
Kod požege

Na vlastitoj kući izvjesio jugo zastavu - ide optužnica za remećenje javnog reda i mira

Više s weba