POGODOVAO SINU?

Dumbović prenoćio u policijskom pritvoru, tijekom dana očekuje se odluka o istražnom zatvoru

Image
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Antikorupcijski istražitelji u utorak ujutro počeli su s pretragama kuća

15.6.2022. u 8:46/ RTL Vijesti, Hina

Nakon noćenja u policijskom pritvoru, pred bivšim gradonačelnikom Petrinje i još četvoricom osumnjičenika, među kojima je i njegov sin Darko Dumbović, odluka je o tome hoće li protiv njih biti zatražen istražni zatvor.

Darinko Dumbović tijekom utorka navečer ispitan je u Uskoku, a kako je medijima rekao njegov odvjetnik, ne smatra se krivim. Tvrdio je i kako je bivši gradonačelnik iznio obranu i otklonio sve sumnje u počinjenje kaznenog djela. Kaže i da je surađivao s istražiteljima i odgovarao na sva postavljena pitanja.

Image
IDE U PRITVOR?

Dumbovićev odvjetnik nakon ispitivanja u Uskoku: 'Darinko je maksimalno surađivao, ne osjeća se krivim'

Image
IDE U PRITVOR?

Dumbovićev odvjetnik nakon ispitivanja u Uskoku: 'Darinko je maksimalno surađivao, ne osjeća se krivim'

Potvrdio je tom prilikom i neslužbenu informaciju da se Dumbović tereti za nezakonito pogodovanje. Navodno je naime, na poziciji gradonačelnika namještao poslove tvrtci svoga sina, a u tome su mu pomagala i tri poduzetnika s petrinjskog područja koja su prihvaćala posao za koji je bio plaćen Dumbović mlađi.

Antikorupcijski istražitelji u utorak ujutro počeli su s pretragama kuća, poslovnih prostora i automobila Darinka i Darka Dumbovića, a potom ih odveli u Zagreb i ispitali u Uskoku. Sada je pak na sucu istrage da odluči smatra li da će osumnjičenici utjecati na svjedoke i/ili ponoviti kaznena djela i/ili postoji opasnost od njihova bijega. U tom slučaju, najčešće se određuje istražni zatvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, za nezakonito podogovanje Kazneni zakon predviđa zatvorsku kaznu od šest mjeseci do pet godina.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Veliki požar zahvatio Kinu

Više s weba