OGLAS

ISPITAN PROŠLI TJEDAN

USKOK istražuje mobitel Darka Horvata, njegova odvjetnica ekskluzivno za RTL: 'Pretraga je obavljena, ali ima nekih problema oko uređaja'

20.6.2022. u 19:03/ Dajana Šošić

Pretraga mobitela Darka Horvata je napravljena, ali rezultati još nisu dostavljeni u spis, kazala je Horvatova odvjetnica


Promenada pred USKOK-om. Velimir Žunac, Josip Aladrović, Tomislav Tolušić sa zanimljivim logom stripovskog osvetnika na majci - stali su redom pred USKOK-ove istražitelje, no zaobišli novinarska pitanja.

A sam Darko Horvat - na USKOKU je u sklopu proširenja istrage - ispitan još prošli tjedan.


"On je ranije rekao medijima da se ne smatra krivim, da je počino kazne na djela", kazala je Višnja Drenski Lasan, odvjetnica Darka Horvata.

Za pokretanje istrage protiv Horvata i Aladrovića zbog slučaja navodnog nezakonitog zapošljavanja, ali i u istrazi protiv Horvata, oko nezakonite dodjele potpora malim poduzetnicima – ključne su bili iskaz - ali i poruke iz mobitela Ane Mandac. U rukama istražitelja - sada je i onaj Darka Horvata.

"Vidjet ćemo što će izaći iz kad dobijem rezultate pretrage - ta pretraga je obavljena, ali rezultati još nisu dostavljeni u spis, mi spis pratimo. Nažalost, teško je doći do uvida u spis u USKOK-u zbog loše organizacije rada", kazala je Drenski Lasan.

Image
proširenje istrage

U USKOK-u ispitani bivši ministri. Izjave nisu htjeli dati

Image
proširenje istrage

U USKOK-u ispitani bivši ministri. Izjave nisu htjeli dati

A u mobitelu je navodno opširna komunikacija s brojnim visokim dužnosnicima i članovima vlade. Odvjetnik Anto Nobilo tako je u medijima ranije ustvrdio da kruži glasina da bi upravo sadržaj tog mobitela mogao biti kompromitirajući za neke na visokim pozicijama.

"Nikakvih podatka koje je kolega Nobilo iznio u medije, ja takvih saznanja nemam. Ima nekih problema oko analitike pretraga elektronskih uređaja, zasigurno će tu biti problema, ali ja ne vidim da bilo tko opstruira na neki način istragu…", kazala je Drenski Lasan.


I dok Horvat čeka da se ispitaju daljnji svjedoci, na davanje iskaza čeka i Boris Milošević osumnjičen zbog poticanja na počinjenje kaznenog djela vezano za dodjelu spornih poticaja. Mandatno imunitetno povjerenstvo sutra će raspravljati o zahtjevu DORH-a za skidanje njegovog imuniteta.

"Nakon toga će ići u formi prijedloga ići na plenarnu sjednicu gdje će Sabor o tome raspravljati", kazao je Robert Jankovics, predsjednik saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva.

Ako se pita njegovog odvjetnika DORH je sa zahtjevom za skidanje imuniteta već zakasnio, no kada dođe poziv aktivno će se braniti.

"Kad je postao saborski zastupnik stekao je saborski imunitet i u tom momentu se istraga protiv njega nije mogla voditi", kazao je Nobilo.


Upravo se čita

Image
LUDA KONFERENCIJSKA LIGA

Katastrofa Fenerbahčea u Danskoj, Livaković primio šest golova

U istražnom je zatvoru od trojice tadašnjih članova vlade obuhvaćenih istragom završio jedino Darko Horvat.

"Siguran sam da će afera Horvat uskoro dobiti žensko ime…", kazao je u ožujku Horvat.

Na pitanje na koga je Horvat tada mislio, njegova odvjetnica kaže da o tome nisu razgovarali.

Vrijeme je za seks
Viola boje mora
Love island Australija
Svjetsko prvenstvo u rukometu za žene 2023.
American idol
default_cta
Ljubav je na selu
Barbie biserna princeza
Igra moje sudbine
Život na vagi
Tri sestre
default_cta
Turbo fast

Više s weba

Pročitajte još

Image
NJIH 3.191

Vukovarski umirovljenici dobit će 40 eura božićnice, ali ne svi: 'Želja nam je učiniti blagdane radosnijim'


Više s weba