OGLAS

SLUČAJ ŠKRINJA

EKSKLUZIVNO Smiljana Srnec, koja je ubila sestru i držala u zamrzivaču, izašla iz zatvora

12.9.2023. u 9:23/ Danas.hr

Iz Suda u Požegi potvrdili su nam da je zbog 'bolesti zatvorenice, prihvaćena molba za prekid izdržavanja kazne zatvora u trajanju od tri mjeseca.' Prekid izdržavanja kazne tako stupa na snagu danas, a završava 12. prosinca ove godine


Smiljani Srnec koja je vlastitu sestru ubila, a čije je tijelo potom nađeno u zamrzivaču, privremeno se prekida izdržavanje kazne.

Upravo je napustila kaznionicu u Požegi, a tamo ju je dočekao suprug.


Iz Suda u Požegi potvrdili su nam da je zbog "bolesti zatvorenice, prihvaćena molba za prekid izdržavanja kazne zatvora u trajanju od tri mjeseca."

Prekid izdržavanja kazne tako stupa na snagu danas, a završava 12. prosinca ove godine.

Kako doznajemo, odluci Suda začudili su se mnogi jer kako kažu razlog prekida kazne nije ništa hitno, no zatvor s tom odlukom nema ništa, već isključivo Sud.

Podsjetimo, Srnec je 30. lipnja 2020. godine osuđena na 15 godina zatvora zbog ubojstva sestre Jasmine. Vrhovni sud je 2021. godine potvrdio zatvorsku kaznu.

"Vrhovni je sud donio presudu kojom je odbio žalbu optuženice i potvrdio prvostupanjsku presudu Županijskog suda u Varaždinu. Time je postala pravomoćna presuda kojom je optuženica proglašena krivom za kazneno djelo ubojstva i osuđena na kaznu zatvora 15 (petnaest) godina. U kaznu je uračunato vrijeme provedeno u istražnom zatvoru u kojem se optuženica nalazi od 16. veljače 2019.


Optuženica je osuđena zbog ubojstva sestre. Djelo je počinjeno prije 20 godina u obiteljskoj kući. Tupotvrdim je predmetom u brzom slijedu zadala više udaraca u glavu sestri koja je ležala. Uslijed zadobivenih ozljeda žrtva je odmah umrla.

Image
'NEMA OPASNOSTI OD BIJEGA'

Novi detalji oko Smiljane Srnec! Ide na operaciju u KBC Zagreb: 'I prije samog slučaja imala je problema s tim...'

Image
'NEMA OPASNOSTI OD BIJEGA'

Novi detalji oko Smiljane Srnec! Ide na operaciju u KBC Zagreb: 'I prije samog slučaja imala je problema s tim...'

Tijelo je dugi niz godina bilo skriveno zamrznuto u škrinji u domu optuženice i prikriveno vrećicama sa smrznutom hranom. Potom je tijelo omotano plastičnim vrećama stavila u škrinju. Tijelo je dugi niz godina bilo skriveno zamrznuto u škrinji u domu optuženice i prikriveno vrećicama sa smrznutom hranom. Poklopac škrinje je bio zalijepljen da nitko ne može lako otvoriti škrinju. Škrinja se nije koristila u domaćinstvu iako je ostala uključena u struju 19 godina.

Vrhovni sud Republike Hrvatske smatra da je kazna zatvora 15 godina po vrsti i mjeri kazna koja najbolje odgovara svrsi kažnjavanja. Riječ je o najvišoj propisanoj kazni za kazneno djelo ubojstva prema Kaznenom zakonu u vrijeme počinjenja djela. Optuženica je majka troje djece od kojih je dvoje maloljetno. Međutim, ta okolnost nema nikakvo značenje kod odmjeravanja kazne jer pretežu utvrđene otegotne okolnosti.

Otegotna okolnost je dosadašnja osuđivanost (za kazneno djelo davanje lažnog iskaza) te što je sudbinu žrtve skrivala gotovo dvadeset godina navodeći da joj je sestra u inozemstvu. Kazneno djelo počinila je s najvišim stupnjem krivnje - izravnom namjerom, u stanju pune ubrojivosti i svijesti o protupravnosti. Tijelo žrtve je cijelo vrijeme držala u škrinji u kući u kojoj je živjela i tako prikrila počinjeno djelo. Roditelje i rodbinu je dugo vremena držala u zabludi u pogledu sudbine žrtve. To daje kaznenom djelu zaista posebnu težinu i odiozan karakter. Visok stupanj kriminalne količine proizlazi iz okolnosti da su žrtvi nanesene smrtonosne ozljede glave dok je bila u odmarajućem položaju. Žrtva je imala 23 godine. Skrivanje tijela žrtve u škrinji upućuje i na planiranje kaznenog djela.


Upravo se čita

Image
sam pozvao policiju

Muškarac (84) brutalno tukao suprugu do smrti. Svemu prethodila svađa oko računa za veterinara

Izrečenom kaznom izrazit će se jasna društvena osuda zbog počinjenog kaznenog djela i utjecati na optuženicu da ubuduće ne čini kaznena djela. Ujedno će se omogućiti optuženici odgovarajuća socijalizacija i ponovno uključivanje u društvo. Ova kazna utjecat će i na sve ostale građane da ne smiju činiti kaznena djela jer će u protivnome biti društveno osuđeni i adekvatno kažnjeni", priopćio je tada Vrhovni sud.

Viola boje mora
Love island Australija
Svjetsko prvenstvo u rukometu za žene 2023.
Palm springs
Ljubav je na selu
default_cta
Konobari do daske
Igra moje sudbine
Život na vagi
Tri sestre
Barapapa
default_cta

Više s weba

Pročitajte još

Image
ISKRENO PRIJATELJSTVO

Petar Šegedin skoro se rasplakao zbog svog cimera iz 'Superstara'


Više s weba