OGLAS

tajne tajnih kupaca

EKSKLUZIVNO za RTL govore tajni kupci koji za 6 dana kreću u lov na trgovce koji varaju zbog uvođenja eura!

11.8.2022. u 8:42/ Marko Šiklić

Provjeravat će sve – od cijena brašna, šećera i ulja do usluga poput šišanja ili kave u kafićima.


Nevidljivi su, stapaju se s masom, strpljivo čekaju u redu i kupuju. Za šest dana kreću u tajnu misiju. Jer iako kupuju javno, njihovo je zanimanje tajno.

"Ponašat ću se kao regularni kupac, što i jesam svakodnevno. Prema tome – dobar dan, uzme se košara, ode se među police. Ovaj puta uz svoju redovnu kupovinu, odradit ću i posao tajnog kupca što znači da ću snimiti one proizvode koji su nam interesantni", anonimno je za RTL progovorio tajni kupac.


Tajni kupci ocjenjuju sve. Od ljubaznosti osoblja, kvalitete usluge, pa čak i do onih sitnica poput toga ima li trgovina stalak za kišobrane.

No, ovog su im puta u fokusu neopravdana poskupljenja tijekom zamjene kune eurom. Na popisu imaju 100 različitih proizvoda.

"Gdje su zastupljenije manje-više sve kategorije koje prosječni potrošač praktički svakodnevno kupuje – što od namirnica, pa preko kozmetike i predmeta opće upotrebe, kao što su predmeti za kućanstvo", kazao je tajni kupac.

Image
udruge u akciji

Tajni kupci kreću češljati trgovine zbog uvođenja eura, ali neće objavljivati 'crne liste' nepoštenih trgovaca

Image
udruge u akciji

Tajni kupci kreću češljati trgovine zbog uvođenja eura, ali neće objavljivati 'crne liste' nepoštenih trgovaca

Osim trgovina, kontrolirat će restorane i kafiće, a tajno će se i frizirati.

"Otići ću u svoj redovni salon u koji inače odlazim. Moja frizerka će mi izdati račun, to ću sve snimiti, jer mi smo u obavezi da sve snimimo, evo sad sam rekla i tu tajnu. I sva ta naša saznanja do 15. u idućem mjesecu doznačivat ćemo Ministarstvu gospodarstva", ispričao je.


Do 15. u mjesecu javno će objavljivati prikupljene podatke, i tako svaki mjesec do kraja iduće godine. Kroz cijelo razdoblje pratit će iste artikle.

"Svi trgovci će znati koje proizvode i gdje pratimo, neće znati u koje vrijeme dolazimo i popisujemo, ali onda je za očekivati da će tu biti sve korektno napravljeno i poanta tajnog kupca u zaštiti potrošača gubi smisao", objašnjava Ana Knežević, predsjednica Hrvatske udruge za zaštitu potrošača.

"Neće si ni jedan ozbiljan trgovac dozvoliti da sad nešto proba uloviti u mutnom, to je kratkog vijeka", tvrdi Martina Evačić , predsjednik HUP-Udruge trgovina .

Sve nepravilnosti prijavljivat će državnom inspektoratu. U akciju idu u samo 14 županija, za ostale nije bilo interesa udruga.


Upravo se čita

Image
NISU ŽIVOTNO UGROŽENE

Vikend koji je skoro završio tragično za 2 djevojčice! Struka upozorava na kobne kombinacije bojlera i nape

"Trebalo se potruditi i sve županije pokriti jer su potrošači i u ostalih sedam županija, neće se oni preseliti u neke druge. Dakle, ako se ovdje radi zaštita potrošača, ministarstvo treba osigurati da se to radi u cijeloj zemlji", ističe Knežević.

Tajne kupce angažirat će i HNB, kako bi nadzirao rad na bankarskim šalterima.

Vrijeme je za seks
Viola boje mora
Vrijeme je za seks
Love island Australija
Vrijeme je za seks
default_cta
Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
Barbie biserna princeza
Vrijeme je za seks
Igra moje sudbine
default_cta
Život na vagi
Tri sestre
Turbo fast

Više s weba

Pročitajte još

Image
KAD ĆETE VI?

I stigao je! Omiljeni sport za Hrvate, ovo je novi kalendar nerada: Evo kada iduće godine možete 'spojiti'


Više s weba