Ostali bez usluge

Facebook otkrio razlog zbog kojeg su tisuće korisnika imale problem s društvenim mrežama i aplikacijama

Image
Foto: shutterstock

Facebook, koji dnevno zaradi desetak milijuna dolara od oglašavanja, odbio je odgovoriti na pitanje hoće li refundirati troškove tvrtkama

4.7.2019. u 9:51/ Hina

Društvena mreža Facebook objavila je u noći na četvrtak da je problem s učitavanjem i slanjem medijskog sadržaja na njezinim aplikacijama i platformama riješen. 

U srijedu mnogi korisnici diljem svijeta nisu mogli slati ni primati fotografije, videa i druge dokumente preko društvenih mreža među kojima su bili i WhatsApp i Instagram nakon čega su iz Facebooka javili da rade na rješavanju problema.

"Tijekom jednog od našeg operativnog održavanja sustava, prouzrokovali smo problem koji je korisnicima otežao slanje i učitavanje slika i videa", rekli su iz Facebooka.

Facebook, koji dnevno zaradi desetak milijuna dolara od oglašavanja, odbio je odgovoriti na pitanje hoće li refundirati troškove tvrtkama. U sličnom incidentu koji se dogodio u ožujku, kompanija je rekla da će razmisliti o nadoknadi troškova oglašivačima zbog izgubljenog prostora. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

"Izgleda da je zastoj povezan s unutarnjom infrastrukturom ili problemima s aplikacijom", rekla je kompanija ThousandEyes koja nadzire svjetski promet na internetu.

Upravo se čita

Image
muška krunica

Batarelo o klečanju na Trgu: 'Trg smo već zauzeli. Duhovno ćemo osvajati cijelu Hrvatsku, časna riječ'

Djelomični prekidi su izazvali frustracije korisnika ove najveće društvene mreže na svijetu od kojih su se mnogi požalili na Twitteru.

Kod više od 14.000 korisnika je zabilježen problem s Instagramom dok se više od 7.500 korisnika žalilo zbog Facebooka, a 1.600 zbog WhatsAppa, tvrdi stranica za nadzor Downdetector.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karta koju je stranica objavila pokazala je da je problem najviše zahvatio dijelove Europe i Sjedinjenih Država. 

Više s weba

Pročitajte još

Image

'Bandić je grijeh SDP-a'

Više s weba