KAKO PAMETNO ŠTEDJETI

Financijska savjetnica upozorava da tekući i štedni račun nikad ne otvarate u istoj banci, a pojasnila je zašto

Image

'Ako ne vidite ušteđevinu na računu svaki put kada pristupite svom tekućem računu u online bankarstvu ili na automatu, onda ih nećete tako lako trošiti'

1.12.2021. u 8:23/ RTL Vijesti

Danas nije jednostavno štedjeti. Uz sve troškove, račune i kredite koji se svaki mjesec moraju podmiriti, mogli biste doći u iskuštenje da uzmete novac s računa za štednju.

Sophia Bera, financijska savjetnica za Business Insider je kazala da postoji jednostavan trik kojim se, ovoj kušnji, možete oduprijeti.

“Otvorite svoj tekući račun i svoj štedni račun u dvije potpuno različite banke. Ako ne vidite ušteđevinu na računu svaki put kada pristupite svom tekućem računu u online bankarstvu ili na automatu, onda ih nećete tako lako trošiti”, rekla je Sophia Bera za Business Insider.

Preporučila je da se za svaki cilj štednje otvori štedni račun u različitim bankama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
nakon ulaska u eurozonu

Fiksne ili promjenjive? Svi kunski krediti će se preračunati u eure, ali detalj s kamatama bi vas itekako mogao zanimati

Image
nakon ulaska u eurozonu

Fiksne ili promjenjive? Svi kunski krediti će se preračunati u eure, ali detalj s kamatama bi vas itekako mogao zanimati

“Gotovo svi moji klijenti imaju račun sa svojom štednjom i drugi račun za svoj putni proračun. Tako ne koriste svoje rezerve za hitne slučajeve. Umjesto toga, svaki mjesec štede mali iznos za svaki od svojih ciljeva i onda se ne moraju osjećati krivima kada svoju ušteđevinu koriste za svoj odmor”, kazala je.

“Odvojiti svoje račune na ovaj način je vrijedno truda. Jer ako postavite takvo tehničko razdvajanje između novca kojeg možete potrošiti i novca kojeg želite uštedjeti, podsvjesno povlačite jasnu mentalnu liniju. Nije uzalud rečeno: Daleko od očiju, daleko od uma”, objašnjava Bera.

Upravo se čita

Image
EKSKLUZIVNO ZA DANAS.HR

Sammir otkrio za koga će navijati u ogledu Hrvatske i Brazila: 'Svjesni su svoje kvalitete'

Više s weba

Pročitajte još

Image

Pripazite što kupujute!

Više s weba