pridružit će prosvjedu

Forum žena SDP-a podržao inicijativu 'Obrani pravo na izbor': 'Naša se tijela ne smiju dovesti u pitanje'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Ističu da će se boriti protiv svih koji na dokidanju ženskih ljudskih prava i osobito kontrolom tijela žena, žele graditi svoje političke karijere

20.5.2016. u 16:45/ Hina

Socijaldemokratski forum žena SDP-a podržava i pridružuje se protestnom okupljanju inicijative "Obrani pravo na izbor", pokrenute zbog priča o mogućoj zabrani pobačaja, a neistomišljenicima poručuje "nećete ostvarivati svoju političku agendu preko naših leđa, žene su izborile svoja prava, što uključuje slobodan izbor".

Image
'pravo na izbor'

Nepoznati autori 'ukrasili' centar Zagreba, konzervativci ih prijavili Bandiću

Image
'pravo na izbor'

Nepoznati autori 'ukrasili' centar Zagreba, konzervativci ih prijavili Bandiću

"To je civilizacijsko dostignuće, a naša se tijela i naše pravo na izbor ne smiju dovesti u pitanje", poručio je Forum žena SDP-a u priopćenju u petak.

Ističu kako su žene u Hrvatskoj pravo na autonomno odlučivanje o vlastitu tijelu izborile, a ne dobile, te da će se boriti protiv svih koji na dokidanju ženskih ljudskih prava, i osobito kontrolom tijela žena, žele graditi svoje političke karijere.

"Seksualna i reproduktivna prava, uključujući slobodan izbor seksualnih partnera/partnerica, slobodno planiranje obitelji, siguran, dostupan i besplatan porod, kao i siguran, dostupan i besplatan prekid trudnoće, bez uplitanja vjerskih i inih dogmatika, ljudska su prava koja branimo. Inzistirat ćemo na punoj zaštiti prava žena na reproduktivno zdravlje i autonomno odlučivanje o vlastitom tijelu", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaju kako ne pristaju na ukidanje stečenih prava te da će se boriti u Hrvatskom saboru za unaprjeđenje prava, a u suradnji s organizacijama i građanima i dalje upozoravati na "negativne, nazadne trendove koje podržava i provodi aktualna Vlada HDZ-a i Mosta". 

Pozvale su građane da se u subotu, 21. svibnja, od 10 sati pridruže na zagrebačkom Strossmayerovom trgu, te pokažu kako ne pristaju na dokidanje prava žena da slobodno odlučuju o svojemu tijelu.

Upravo se čita

Image
DOBRO SE ZABAVLJAJU

VIDEO Pogledajte vatrenu atmosferu Hrvata na ulicama: Ostali navijači nas gledaju i snimaju

Više s weba

Pročitajte još

Image
ozbiljno upozorenje

Požeški HZJZ upozorio stanovnike Doljanovca: 'Nemojte piti vodu, ima arsena'

Više s weba