PREPOZNATLJIV LOOK PREDSJEDNIKA

FOTO Milanović se sastao s Pahorom ususret sastanku s Vučićem, predsjednicom Kosova i ostatkom čelnika regije

Image
Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Filip Glas

Sastanci na vrhu Procesa Brdo-Brijuni održavaju se već godinama na inicijativu Hrvatske i Slovenije

11.9.2022. u 21:08/ RTL Vijesti

Predsjednik Republike Zoran Milanović i slovenski predsjednik Borut Pahor, kao supredsjedatelji sastanka na vrhu Procesa Brdo-Brijuni, održali su večeras u Ljubljani radni sastanak. Predsjednici Milanović i Pahor razgovarali su o temama koje će se naći na dnevnom redu sutrašnjeg sastanka koji se održava u Brdu kod Kranja, ističu iz Ureda predsjednika.

Image
Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Filip Glas
Image
Ured predsjednika Republike Hrvatske / Filip Glas

Na sastanku na vrhu Procesa Brod-Brijuni sudjelovat će predsjednik Republike Albanije Bajram Begaj, članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, Milorad Dodik i Šefik Džaferović, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, predsjednica Republike Kosovo Vjosa Osmani, predsjednik Republike Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski i predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Sastanci na vrhu Procesa Brdo-Brijuni održavaju se već godinama na inicijativu Hrvatske i Slovenije kao članica Europske unije, i to s ciljem unapređenja međusobne suradnje zemalja u jugoistočnoj Europi i ubrzavanja procesa europskih integracija ostalih zemalja regije među kojima neke već pregovaraju o članstvu u Europskoj uniji ili imaju status kandidata za članstvo u EU.

Image
Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Filip Glas
Image
Ured predsjednika Republike Hrvatske / Filip Glas

Uz predsjednika Milanovića na sastanku sa slovenskim predsjednikom Pahorom bili su predstojnik Ureda predsjednika Republike dr. sc. Orsat Miljenić i savjetnik Predsjednika za vanjsku i europsku politiku Neven Pelicarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Predizborni poker u HDZ-u: Tko će preuzeti stranku?

Više s weba