IZVANREDNE MJERE

FOTO U Hrvatsku Kostajnicu stiglo 300 hrvatskih vojnika. Pomažu u obrani od poplava

Image
Foto: Robert Anic/Pixsell

Zbog porasta vodostaja rijeke Save, koja je u sedam sati kod Jasenovca dostigla 688 centimetara, u pripremi su redovite mjere obrane od poplava. Sava ne može prihvatiti svu vodu Une, čiji vodostaj raste u cijelim tokom. Najkritičnija su mjesta Kuljani, Golubovac i Unčani

15.5.2023. u 15:34/ Hina

Na provođenju mjera obrane od poplava na području Hrvatske Kostajnice i Nove Drenčine u Sisačko-moslavačkoj županiji, angažirat će se do 300 pripadnika Hrvatske vojske, temeljem zahtjeva Civilne zaštite, priopćeno je u ponedjeljak iz Ministarstva obrane.

Image
Foto: Robert Anic/Pixsell
Image
Robert Anic/Pixsell

Pripadnici Hrvatske vojske na aktivnostima obrane od poplava u Sisačko-moslavačkoj županiji angažiraju se na zahtjev Ravnateljstva Civilne zaštite i u skladu s Odlukom ministra obrane Marija Banožića.

Izvanredne mjere obrane od poplave u Hrvatskoj Kostajnici.

Image
Foto: Robert Anic/Pixsell
Image
Robert Anic/Pixsell

Zbog obilnih oborina koje su pale tijekom vikenda i porasta vodostaja rijeke Une, na području Hrvatske Kostajnice proglašene su izvanredne mjere obrane od poplave.

Zbog porasta vodostaja rijeke Save, koja je u 7 sati kod Jasenovca dostigla 688 centimetara, u pripremi su redovite mjere obrane od poplava. Sava ne može prihvatiti svu vodu Une, čiji vodostaj raste u cijelom toku rijeke, pa se očekuje daljnji porast vodostaja.

Image
Foto: Robert Anic/Pixsell
Image
Robert Anic/Pixsell

Problema je sve više i u prometu između Hrvatske Kostajnice i Dvora, jer je voda već na kolniku državne ceste 47.

Najkritičnije je kod mjesta Kuljani, Golubovac i Unčani, gdje se zbog vode vozi usporeno, ali prijeti i potpuni prekid prometa.

Love island UK
Superstar
Elon Musk Show
Život na vagi
Señorita 89
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Infinity Nado

Više s weba

Pročitajte još

Image
HRABRA LAVICA

Melita je preboljela tumor na srcu, izgubila bebu, ali ova Riječanka ne odustaje: 'Nasmiješite se'

Više s weba