mijenja se kurs migracija?

FOTO/VIDEO Slavonska policija spašavala imigrante. Stigli čak iz Kube!

Image
Foto: PU brodsko-posavska

Policija ponovno upozorila na moguće tragedije koje se mogu dogoditi osobama koje nezakonito prelaze rijeku Savu

24.1.2023. u 17:12/ Danas.hr

Brodsko-posavski policajci su u utorak oko 10 sati na ušću rijeke Orljave u rijeku Savu, kod Slavonskog Kobaša, uočili više osoba koje su zapomagale i dozivale u pomoć.

"Osobe su se nalazile na nepristupačnom terenu u poplavljenom raslinju uz rijeku Savu te policijski službenici Postaje granične policije Slavonski Brod nisu mogli do njih službenim plovilom, već su krenuli u akciju spašavanja osoba koristeći čamac Interventne jedinice policije", javila je policija.

Govore kako se radi o ukupno 13 državljana, među kojima je dvoje djece, pet žena i šest muškaraca Republike Kube: "Nezakonito su prešli državnu granicu i ušli u Republiku Hrvatsku. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad sukladno zakonskim odredbama", dodaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako stoji u priopćenju sve su osobe spašene i prevezene na sigurno i suho u policijsku postaju, a samo jedna osoba prevezena je u bolnicu na pružanje liječničke pomoći.

Policija je ponovno upozorila na moguće tragedije.

Upravo se čita

Image
rat s inspektorima

Bojanje kose digla za 9 centi, šišanje za 36 i dobila kaznu od 3300 eura: 'Očajno...'

"Policijska uprava brodsko-posavska apelira i opetovano upozorava na tragedije koje se mogu dogoditi osobama prilikom nezakonitih prelazaka državne granice jer riskiraju svoje zdravlje i život. Također se mogu ponoviti slučajevi oštećenja ili prevrtanja čamaca (jer je Sava puna naplavina, granja i trupaca), pa su tragedije neizbježne, ako se u tom trenutku u blizini ne nalaze policijski službenici koji su uvijek spremni pomoći i spasiti osobe", kazali su.

Image
Foto: PU brodsko-posavska
Image
PU brodsko-posavska
Image
Foto: PU brodsko-posavska
Image
PU brodsko-posavska
Image
Foto: PU brodsko-posavska
Image
PU brodsko-posavska
Image
Foto: PU brodsko-posavska
Image
PU brodsko-posavska

Više s weba

Pročitajte još

Image
NAFTOVOD U KVARU

Ekspresno evakuiran hotel u Ivanić Gradu. Došlo do istjecanja plina u balon za sport

Više s weba