RTL Direkt o beskućniku Frki

Frkine knjige će u podrumu imati i WC i tuš, zlu ne trebalo. Premijer je nervozan: 'Hajka! Zločesta medijska ...

15.2.2022. u 22:40/ RTL Direkt

'Ta haranga, besramna, orkestrirana hajka, koja traje na Zvonka Frka Petešića već mjesec dana, jedna je od glupljih, iritantnijih i zločestijih pojava u medijima'

Izašao je još jedan zanimljiv detalj o poznatom zagrebačkom beskućniku, predstojniku kabineta premijera Plenkovića Zvonimiru Frki Petešiću. Podsjetimo, on je prijavio prebivalište na Dugom otoku kako bi ostvario pravo na dužnosnički stan od 96 četvornih metara u centru Zagreba. 

Nakon stana u kojem je zbrinula njega i njegovu suprugu, otkrilo se da mu je država u centru grada zbrinula i automobil koji je dobio lijepu garažu, a onda se otkrilo da mu je država zbrinula i njegove knjige, obzirom da Frka Petešič ima veliku privatnu zbirku knjiga.

Dala mu je na korištenje jedan podrum u centru grada, a portal 24sata danas donosi i ugovor prema kojemu je obnova tog prostora za smještaj privatne biblioteke Zvonimira Frke Petešiča porezne obveznike stajala skoro pola milijuna kuna. Knjige će u podrumu imati WC i tuš kabinu, zlu im ne trebalo.

Andrej Plenković na to pitanje je vidno nervozan, nadao se da će ova afera nestati nakon par dana, kao i sve druge afere, ali evo vraga, traje li ga i traje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam, nisam bio u njegovom podrumu", počeo je premijer odgovarati, vidno krvavih očiju, pa nastavio:

"Ja se nadam da će Državne nekretnine sve pojasniti. To nema nikakve veze s njim. Ta hajka, haranga, besramna, orkestrirana hajka, koja traje na Zvonka Frka Petešića već mjesec dana, jedna je od glupljih, iritantnijih i zločestijih pojava u medijskom, internetskom prostoru, kojega ja sad pratim skoro 50 godina."

Upravo se čita

Image
pratite na rtl-u

DANAS OD 19 SATI! Otkrivamo! Pacijenti u problemima - ostaju bez pomagala

A Željka Franić, voditeljica odnosa s javnošću Državnih nekretnina:

"Odnosno to nije podrum nego je riječ o spremištu gdje Državne nekretnine odlažu svoj inventar. Između ostalog, jedan dio je za odlaganje inventara, a jedan dio je radnog prostora za zaposlenike ovoga društva."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Capak o brojkama

Više s weba